dumitrescu

Co-președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj privind inițiativa președintelui Klaus Iohannis de a redacta un proiect de ţară:

 

Preşedintele Klaus Iohannis a constituit o comisie prezidenţială care are o misiune extraordinar de importantă, şi anume să facă ceea ce nu au reuşit niciun preşedinte şi niciun guvern în perioada post-revoluţionară: un proiect de ţară. Este vorba de un document politic la care vor contribui specialişti şi reprezentanţi ai partidelor politice, document care trebuie să ne arate „ce linii de modernizare trebuie să urmeze România în perioada imediat urmatoare, ce nivel de ambiţii trebuie să avem, care e locul şi rolul nostru în UE".
Încă din 2013, când Guvernul Ponta negocia bugetul României cu FMI, afirmam că România se găsește în situația de a miza în continuare pe austeritate, cartea favorită a FMI, datorită faptului că nu există o strategie națională de dezvoltare, care să definească principalele direcții de creștere economică ale țării noastre pe termen mediu și lung. Traian Băsescu, preşedinte la acea vreme, mi-a răspuns că singura strategie de ţară bancabilă, şi astfel fezabilă, este cea pe care o negociem cu UE pentru atragerea de fonduri europene. Câteva luni mai târziu, Traian Băsescu afirma că următorul proiect de ţară al României este unirea cu Republica Moldova. Era, evident, o abordare limitată şi pe alocuri nerealistă.