savu

Senatorul PRU, Daniel Savu, explică pe Facebook de ce a votat împotriva începerii urmăririi penale a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul polițistului Gigină, mort într-un accident rutier.

 

Având în vedere reacțiile apărute în spațiul public cu privire la votul dat ieri în Senat împotriva cererii DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă, fac următoarele precizări:

1. S-au înregistrat 73 voturi "împotriva" urmăririi penale și 45 de voturi "pentru", şase voturi fiind anulate. Majoritatea este deci evidentă.
2. Caracterul votului nu a fost nicidecum unul politic, ci de natură strict juridică, întrucât DNA este competent să ancheteze numai cazuri de corupție și nu de ucidere din culpă, așa cum a fost făcută cererea punctual în privința lui Gabriel Oprea. Nimeni nu a contestat această realitate. 
3. Personal, de la tribuna Senatului, am cerut retrimiterea acestui dosar pentru o cercetare efectuată de către procurorii de la Parchetul General, aceasta fiind structura de Parchet competentă, existând posibilitatea ca cererea de încuviințare a urmăririi penale să fie din nou trimisă la #Senat, dacă procurorii competenți așa consideră.
4. Nu cred în dosarele care nu sunt făcute conform legilor din România, indiferent de persoanele vizate. Dacă prin absurd Senatul ar fi dat aviz favorabil, cum s-ar fi prezentat #DNA în fața judecătorului cu un caz pentru care nu are competență prin lege ?

 

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...

Național
  • Luni, 18 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Victor Ponta din nou la DNA

Victor Ponta a ajuns luni dimineaţa Direcţia Naţională Anticorupţie. Fostul premier nu a dat declaraţii ziariştilor. Potrivit unor surse citate de Digi 24, Ponta este martor într-un dosar de...