ghita pru

Președintele Partidului România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, a transferat în cursul zilei de luni nouă parlamentari, majoritatea foști sau actuali membri PSD (n.r. printre aceștia numărându-se și trei parlamentari prahoveni: Răzvan Tănase, Daniel Savu și Ion Eparu).

 

Totodată, liderul formațiunii a avut, împreună cu Sebastian Ghiță, o serie de negocieri cu un alt fost social-democrat, care acum conduce Partidul Social Românesc (PSRO).

După ce s-a folosit de numele lui Victor Ponta pentru a-i convinge pe parlamentarii social-democrați să intre în PRU, spunând că fostul premier va conduce formațiunea politică,Bodgan Diaconu (foto stânga) a avut negocieri cu liderul PSRO, Mircea Geoană (foto centru). La discuții a participat și deputatul PSD, Sebastian Ghiță (foto), prieten apropiatcu Ponta, care a relatat, pentru EVZ, negocierile pentru înscrierea în PRU.


"Ne-am întâlnit săptămâna trecută, la fel ca mulţi alţi parlamentari. Propunerile lui Bogdan Diaconu au fost serioase. Suntem mulţi care avem ceva de spus care nu poate să fie spus într-un partid vechi pentru că deranjează partidul. Dacă nu putem să vorbim în PSD ajungem să vorbim în afara PSD", a afirmat Ghiţă.


Întrebat dacă a acceptat să se înscrie în PRU, Ghiţă a răspuns: "Când o să fac pasul o să anunţ public".

Legat de o eventuală trecere a lui Victor Ponta la PRU, Ghiţă a declarat că "numai un nebun" nu şi l-ar dori pe fostul premier în partid.

Mircea Geoană a susținut, pe blog, nevoia înființării unei mari coaliții "a celor mici, formată din partide, lideri, ONG-uri şi profesionişti recunoscuţi. Un nou vehicol politic, capabil să strângă oamenii de calitate din partidele mai mici sau mai mari deja existente, din independenţi şi reprezentanţi ai mediilor civice şi profesionale diverse din ţară şi din diaspora care doresc să candideze la parlamentare sau care doresc să contribuie la o ideologie şi la formularea de politici publice care să depăşească "gândirea unică", pe care toate partidele enumerate mai sus le susţin pe fond şi care ţin ţara şi românii în loc de atâta timp".
Citește articolul integral pe evz.ro