psd sebastian ghita

Se împlinesc aproape doi ani de când deputatul Sebastian Ghiță a declarat că a demisionat din PSD, însă până acum nu există niciun document care să ateste acest lucru. La solicitarea observatorulph.ro, conducerea organizației prahovene a partidului a declarat că există doar adeziunea lui Ghiță la PSD, nu și o demisie.

 

Pe 28 noiembrie 2014, la scurt timp după ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale, deputatul de Prahova Sebastian Ghiță și-a anunțat public demisia din PSD.

"Am stabilit cu Victor Ponta că există o diferență de viteză, nu diferență de conținut între ceea ce credem, ce gândim. Îmi doresc din tot sufletul să aibă puterea și mintea să reformeze acest partid și să facă pentru Românie ceea ce oamenii au nevoie”, spunea atunci controversatul politician și om de afaceri.

 

Între timp, Victor Ponta a pierdut și șefia partidului, în timp ce Ghiță a demarat un proiect politic care a eșuat.

Inițial, el a precizat că va forma o mişcare politică în care vor fi primiţi tineri, antreprenori, studenţi, persoane până în vârsta de 35 de ani, care nu au făcut parte din structuri locale şi centrale. 

Proiectul nu a avut priză la public, fiind abandonat ulterior.

Revenind la PSD, conducerea organizației Prahova susține că în arhivă se regăsește doar adeziunea lui Sebastian Ghiță nu și o demisie. 

Statutul de membru PSD a fost menținut și pe site-ul Camerei Deputaților, unde Ghiță figurează ca făcând parte din grupul parlamentar al PSD. 

Recent, liberalii au solicitat scoaterea deputatului prahovean din comisia de control a SRI, însă PSD a refuzat să-i retragă sprijinul politic. 

 

 

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...