pmp prahova

Ambele formațiuni politice, la nivel național, au fost de acord cu fuziunea prin comasare, urmând ca funcțiile de conducere să fie împărțite în teritoriu în funcție de rezultatele de la alegeri.

Astăzi, la ora 18.00, este programată, la Prahova, prima ședință comună a celor două formațiuni politice după fuziunea prin comasare, întâlnire care are loc la sediul PMP Prahova.

Dacă se va ține cont strict de criteriul legat de rezultatele alegerilor locale din 5 iunie, funcția de președinte al PMP Prahova îi va reveni Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova. Surse politice susțin că funcția de prim vicepreședinte va fi ocupată de Daniel Niculae, fostul președinte al UNPR Prahova, despre care s-a spus că va ocupa și una dintre cele patru funcții de prim vicepreședinte la nivel național.

Problema principală însă este că atât fostul UNPR cât și PMP și-ar dori funcția de secretar executiv al PMP Prahova, în acest caz nominalizarea din partea UNPR fiind Irinel Costache, fostul președinte al Organizației de Tineret a UNPR Prahova. Acesta ar fi și motivul pentru care ar fi apărut și tesiunile în noul PMP Prahova.

Discuțiile de astăzi  vor viza în această seară, spun aceleași surse politice, și propunerile pentru Biroul Județean al PMP Prahova, care ar urma să fie format din 13 vicepreședinți și 14 membri.

Rămâne însă de văzut cum se vor lămuri toate aceste aspecte pur organizatorice, mâine fiind programată ședința la PMP Ploiești, unde favorit în cursa pentru funcția de președinte al organizației locale este Bogdan Hodorog, tot din partea PMP.

 

UPDATE Punctul de vedere al Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova:

"Ședința de ieri a conducerii PMP Prahova a fost animată de spiritul colegial și constructiv care trebuie să stea la baza unei construcții politice noi, cea mai bună soluție politică pentru România și pentru Prahova. Vă asigurăm că, împreună, membrii PMP mai vechi sau mai noi, am discutat de mijloacele prin care să întărim organizația și să ne facem datoria față de prahoveni prin aleșii noștri locali, și nu de posturile pe care unii sau alții le-ar ocupa sau nu în organizație".