floresti

Eugen David este acuzat că în perioada 2011 - 2016 a acordat 2073 de ajutoare de urgenţă fără întocmirea de anchete sociale, doar prin dispoziţie, banii ajungând la rude şi prieteni ori la persoane apropiate.

 

Tot edilul se pare ca a încheiat în calitate de primar contracte  pentru deszăpezirea localităţii cu firme care nu aveau muncitori şi utilaje, lucrările fiind executate în fapt de angajaţii Primariei.

În speță, Primarul Eugen David este acuzat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ph de abuz în serviciu , evaziune fiscală, și spălare de bani. La rândul ei, Simona David, consilier județean, ar fi controlat firmele prin care s-ar fi produs evaziunea fiscală și spălarea de bani. Prejudiciul pentru acordarea de ajutoare de urgență decifrează la 3,2 milioane de lei, suma reprezentând prejudiciul pentru toate faptele de abuz în serviciu, inclusiv pentru deszăpezire iar suma spălat de bani din evaziunea fiscală este de 4,8 milioane de lei.Cei doi alături de alte patru persoane au fost reținuți aseară și aduși astăzi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova cu propunerea de arestare preventivă. La Floreşti strict pentru ajutoarele de urgenţă în perioada 2011-2016 s-au cheltuit din bugetul localităţii 770 000 lei.