psd prahova

Scandalul legat de desemnarea celor doi vicepreședinți ai Consiliul Județean Prahova a intrat în linie dreaptă. Până la viitoarea ședință a Consiliului Județean Prahova, social-democrații își vor desemna un vicepreședinte.

 

Întregul scandal s-a declanșat în timpul ședinței Consiliului Județean Prahova din data de 29 iunie, când pe ordinea de zi figura proiectul legat de alegerea celor doi vicepreședinți ai instituției. Nominalizați erau Vasile Pătrașcu (ALDE) și Cătălina Bozianu (PMP).

La acea dată, cei patru consilieri județeni de la ALDE au părăsit sala de ședință, iar în lipsă de cvorum, pentru că și liberalii nu participau nemulțumiți de modul în care s-a desfășurat procedura de vot pentru alegerea președintelui CJ, ședința a fost suspendată. 

 

După suspendarea ședinței CJ Prahova a urmat însă o întâlnire fulger la sediul ALDE Prahova, dintre membrii formațiunii politice a lui Tăriceanu și liderii PSD Prahova. Ulterior, liderii ALDE au anunțat că nu sunt de acord cu alegerea unui reprezentant al PMP în funcția de vicepreședinte al CJ Prahova.

Citește și: Scandal în Alianța PSD - ALDE, pentru funcția de vicepreședinte

După zece zile de la incident, timp în care au mai existat întâlniri între reprezentanții ALDE și PSD Prahova se pare că lucrurile s-au clarificat, cel puțin într-o privință: nu va exista vicepreședinte de la PMP.

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a confirmat faptul că social - democrații se pregătesc să nominalizeze un consilier județean pentru funcția de vicepreședinte al CJ Prahova. 

„Vom face o analiză în cadrul Biroului Județean PSD Prahova pe tema nominalizării unei persoane care să ocupe această funcție”, a declarat Toader pentru Observatorulph.ro.

Potrivit surselor noastre în cursa pentru funcția de vicepreședinte au rămas numai două persoane, din cele cinci nominalizate inițial, respectiv Ludmila Sfarloaga, Rareș Enescu, Fabioara Ionescu, Laura Moagher si Andrei Nicolae.

Citește și: Cinci pretendenți PSD pentru funcția de vicepresedinte CJ

Potrivit unor zvonuri, una dintre persoanele nominalizate ar fi Laura Moagher, directorul Parcului Memorial Constantin Stere.

Cert este că, în cazul nominalizării unui consilier județean PSD la funcția de vicepreședinte, ALDE a anunțat că nu va mai avea nicio obiecțiune.

Reamintim faptul că PSD -ALDE-PMP au format o majoritate confortabilă în momentul desemnării președintelui Consiliului Județean Prahova, care a fost ales cu 22 de voturi (16 PSD, 4 ALDE și 2 PMP). 

Ședința Consiliului Județean în cadrul căreia vor fi desemnați cei doi vicepreședinți a fost programată pe 18 iulie.