savu

Guvernul Cioloș pregătește remanieri de imagine pentru a conserva capitalul public și cel mai probabil politic al premierului. Mișcarea se încadrează într-un calendar cu obiective pe care le-am putea asimila chiar cu cele electorale, dacă în mod oficial nu ar fi vorba despre un guvern și un prim-ministru tehnocrat.

 

Primul pas a fost semnalul pe care Dacian Cioloș l-a dat când ne-a avertizat că miniștri săi vor începe să răspundă criticilor și să acorde mai multă atenție comunicării. S-a dovedit însă că intervențiile publice ale tehnocraților, în loc să vizeze sfera guvernamentală și explicațiile așteptate de cetățeni, au avut mai degrabă semnificații politice, generând astfel adevărate scandaluri și controverse pe măsură.

Etapa următoare se va concentra pe remanierea celor care s-au compromis atât de mult cu reacțiile și declarațiile lor, încât au ajuns să fie recunoscuți prin gafe de imagine, nicidecum datorită activității la ministere. Drept dovadă, la Justiție și Finanțe nu se prefigurează schimbări, în ciuda măsurilor controversate și a căderii economice evidente, în timp ce miniștrii de la Comunicații, Agricultură și Transporturi se pregătesc să plece.

Abilitatea cu care incompetența tehnocraților este mascată prin strategii de imagine își va găsi cu siguranță clarificarea în această toamnă, când premierul Cioloș este creditat ca titular pentru un nou mandat de tip “Guvernul meu”. Acesta este pregătit încă de-acum de președintele Iohannis, printr-o activitate intensă a laboratoarelor de la Palatul Cotroceni, care nici nu s-au schimbat foarte mult după Traian Băsescu, după cum foarte clar am putut vedea în anul electoral 2016.
sursa: danielsavu.ro
VIDEO