psd alde pmp

Situația este extrem de dificilă la Prahova, privind numirea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Prahova. Liderii ALDE au declarat clar că nu vor susține PMP în vederea obținerii unui post de vicepreședinte al CJ.

După ce ieri consilierii ALDE au părăsit sala de ședință a Consiliului Județean Prahova, nemulțumiți de faptul că social-democrații vor să susțină PMP în obținerea unui post de vicepreședinte al CJ Prahova, astăzi, președintele social-democraților prahoveni, Bogdan Toader a explicat clar că protocolul PSD - ALDE va continua.

„Nu ne certăm cu ALDE. Astăzi va avea loc o nouă întâlnire cu liderii ALDE Prahova, pe tema nominalizării vicepreședinților”, a declarat pentru Observatorulph.ro președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, noul șef al Consiliului Județean Prahova.

 

Ieri, Cătălin Beciu, vicepreședintele ALDE Prahova, a susținut, la scurt timp după întâlnirea cu liderii PSD Prahova, că formațiunea politică pe care o reprezintă nu va susține un reprezentat PMP pentru obținerea postului de vicepreședinte al CJ Prahova.

Disputa dintre ALDE și PMP pare însă una destul de greu de explicat. Culmea este că totul a ieșit la iveală de abia în momentul în care urma să se supună la vot proiectul privind alegerea celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Prahova.

Dacă în cazul alegerii președintelui CJ Prahova, Bogdan Toader, mașina de vot PSD - ALDE - PMP a funcționat la turație maximă, în cazul alegerii vicepreședinților, aleșii ALDE au părăsit sala de ședințe. Asta în condițiile în care ALDE Prahova avea sprijinul pentru ca Vasile Pătrașcu (ALDE) să obțină una dintre cele două funcții de vicepreședinte.

 

În cea de a doua funcție de vicepreședinte CJ urma să fie nominalizată Cătălina Bozianu, președintele PMP Prahova, în urma unei înțelegeri între PSD și PMP.

Imediat după incident nu puțini au fost cei care au comentat gestul aleșilor județeni ALDE. Unii s-au grăbit chiar să spună că poate ar fi momentul ca social-democrații să reconsidere situația și să realizeze o alianță cu PNL, alianță care le-ar permite social-democraților o majoritate confortabilă în CJ Prahova.

„Nu vă mai luați după postările de pe Facebook. Nu facem alianță cu PNL”, a mai declarat pentru Observatorulph.ro Bogdan Toader care a susținut că în momentul de față nu s-a stabilit nimic legat de persoanele care vor ocupa funcția de vicepreședinte, dar că în decursul zilei de astăzi va avea loc o nouă rundă de întâlniri cu liderii ALDE Prahova.

 

Am încercat să obținem un punct de vedere și din partea Cătălinei Bozianu, președintele PMP Prahova, însă nu am reușit.

 

 

 

 

Opinii Voxpublica
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Mihai Nicolae

Circ, panaramă și suspine la PNL Prahova

Ce să zic? N-am ce să zic! Citiți astea doua texte si cruciți-vă: până aici a ajuns organizația seniorului Quintus. Ca să rămânem în contextul și atmosfera ”pupat toți piața endependenți”, întreb și eu ca...