ghita

DNA a fost sesizată în legătură cu achiziția softului care gestionează fonduri de mediu. Ministrul Ghinea: E o asociere de firme, una este a lui Sebastian Ghiță.

 

Ministerul Fondurilor Europene, condus de Cristian Ghinea,  cere procurorilor să verifice modul în care a fost achiziţionat sistemul informatic de la Autoritatea de Management care gestionează fondurile europene de mediu. Softul extrem de scump a fost recepţionat şi fără a fi testat.

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene: „Suspiciunea noastră legitimă este că s-a creat un contract doar pentru ca o firmă să ia acest proiect, ceea ce nu este deloc în regulă. Asta e ce putem dovedi noi pe traseul actelor, mai departe dacă a fost cu intenţie sau nu... e treaba organelor de drept penal”.

 

Reporter: „Cine era ministru, cine a semnat și despre ce firmă a vorba?”

Cristian Ghinea: „Este o asociere de firme, printre care şi firma One Expert a domnului Sebastian Ghiţă. Nu miniştrii semnează direct, sunt presiuni care se fac direct la autorităţile de management, iar partea contractantă este autoritatea de management”. 
sursa: digi24.ro

UPDATE Sebastian Ghiță a reacționat amenințându-l pe ministru că îl va da în judecată și că nu are nicio legătură cu firmele care au câștigat respectiivul contract.

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...