destituiri psd prahova organizatii locale

Rezultatele finale ale alegerilor locale din Prahova vin la pachet cu o serie de măsuri pentru anumite filiale locale ale social-democraților.

 

Anunțul a fost făcut de Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, care susține că rezultatele dezastruoase la nivelul unor organizații locale se va lăsa cu destituiri.

Toader a dat ca exemplu organizațiile locale din Mizil, Slănic sau Șoimari, unde social-democrații nu au obținut nici mandatul de primar, dar nici un număr de mandate suficient pentru consiliile locale, astfel încât să fie realizate majorități.

De exemplu, la Șoimari, candidatul PSD la funcția de primar a reușit să obțină numai 9,44% din numărul total de voturi valabil exprimate, respectiv 139 de voturi. Cât privește Consiliul Local, social-democrații au numai două mandate.

 

La Slănic, candidatul PSD a reușit să obțină 43, 83% din voturile valabil exprimate, diferența fiind mică față de primul clasat, candidatul PNL care a fost ales cu 45,63% din voturile valabil exprimate. PSD a obținut șapte mandate la Consiliul Local din totalul de 15.

La Mizil, primăria a fost pierdută de social-democrați la o diferență de 164 de voturi, fiind câștigată de liberalul Silviu Negraru care a avut 1922 de voturi valabil exprimate. La Consiliul Local, PSD a obținut șase mandate de consilieri.

Situații similare sunt însă și la Tătaru, unde social-democrații vor avea un singur consilier local din 13, dar și la Teișani unde vor fi doi consilieri PSD. Nici la Tinosu social-democrații nu pot forma o majoritate cu trei consilieri locali. Social-democrații au un număr mic de mandate la Consiliul Local Ploiești și la Surani (2), dar și în alte localități precum Sîngeru, Provița de Jos ori Poiana Câmpina.

 

Toader a anunțat că măsurile vor fi luate în urma unei analize atente care va avea loc în cadrul PSD Prahova.