vot senat

Politicienii declarați incompatibili de ANI vor putea ocupa orice altă funcție, cu excepția celei care a generat incidentul de integritate.

 

Marți, 26 aprilie 2016, Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări din cadrul Senatului a adoptat propunerea legislativă de modificare a art. 25 din Legea nr. 176/2010, prin care se stabilește că persoanele care s-au aflat în stare de incompatibilitate, conflict de interese, sau cu averi nejustificate vor putea ocupa orice altă funcție, cu excepția celei care a generat incidentul de integritate.

Prin această modificare legislativă se viciază considerabil activitatea Agenției Naționale de Integritate prin eliminarea sancțiunilor ce decurg din încălcarea regimului conflictelor de interese și al incompatibilităților. Mai mult, modificările la Legea nr. 176/2010 vor institui posibilitatea rotirii în funcțiile publice a sute de persoane care intră sub incidența interdicției de a ocupa o funcție eligibilă pe o perioadă de trei ani, ca urmare a stării de incompatibilitate sau de conflict de interese.
sursa: integritate.eu