marian munteanu pnl capitala

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, a anunțat, miercuri, că a consimțit, în urma discuțiilor cu lideri ai partidului, să-și retragă candidatura și și-a exprimat convingerea că liberalii vor găsi o soluție pentru un proiect câștigător la București.

 

UPDATE: Noul candidat al PNL la Primăria Capitalei este Cătălin Predoiu, fost ministru al Justiţiei şi lider al PNL Bucureşti. Numele acestuia a mai fost vehiculat în ultima perioadă în discuţiile despre intrarea în cursa electorală, dar acesta ar fi refuzat. Cătălin Predoiu a fost desemnat şi candidatul PNL la funcţia de premier.

Mircea Ionescu Quintus, preşedintele de onoare al PNL: "Un partid politic, mai ales, şi un om politic, în special, n-are voie să fie surprins, să spună nu m-am gândit că se poate întâmpla aşa ceva. Noi, împreună cu mine, trebuia să ne asigurăm câteva rezerve, nu de candidaţi, de situaţii. Gereşeala de a ne adresa unui nemembru al partidului, ceea ce a nemulţumit pe foarte mulţi, aceasta era problema".

 

Munteanu: "Am avut discuții în ultimele două zile cu liderii partidului, cu reprezentanți din sectoare, în încercarea de a găsi o formulă eficientă. Din păcate, a fost dificil să identificăm o formulă de unitate. Nu se pot câștiga lupte fără unitate, solidaritate și loialitate reciprocă. (...) În consecință, am consimțit în urma acestor discuții să-mi retrag candidatura, am acceptat această chestiune și sunt convins că PNL va găsi o soluție pentru a păstra unitatea acestei echipe, a organizației la București și pentru a oferi bucureștenilor un proiect bun, util și câștigător".

sursa: Agerpres