urdareanu uti

Fostul vicepreședinte al PNL, Victor Orban, ar fi fost turnat la DNA de către omul Tiberiu Urdăreanu, omul de afaceri din spatele firmei UTI. Aceasta a câștigat în mandatul lui Bădescu un contract de aproape 7 milioane de euro pentru semaforizarea mai multor intersecții din Ploiești, sistemul nefiind funcțional.

 

Moguli citația la DNA

Potrivit romaniacurata.ro, Cozmin Guşă, unul dintre acţionarii de la Realitatea TV şi Sorin Oancea, director general al B1 TV, au fost audiaţi ca martori la DNA în dosarul lui Ludovic Orban. Atât în faţa procurorilor, cât şi a jurnaliştilor, cei doi au negat că ar fi cerut, ar fi fost ofertaţi sau ar fi luat bani de la fostul candidat liberal la Primăria Bucureşti ca să îi asigure prezenţa în emisiunile celor două posturi tv de ştiri.

Vă reamintim că, pe 11 aprilie, Ludovic Orban a fost pus sub acuzare pentru că ar fi cerut unui om de afaceri “sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016“. Solicitarea iniţială a lui Orban ar fi fost pe 1 martie.

“Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.

 

Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, a arătat DNA într-un comunicat de presă.

Cine şi de ce l-a denunţat pe Orban

Potrivit unor surse judiciare, Tiberiu Urdăreanu i-a denunţat la DNA pe Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei şi pe Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, la acea vreme. Urdăreanu a denunţat pentru a-şi uşura situaţia judiciară în dosarul pe care el însuşi îl are pe rolul instanţelor, cel în care este acuzat de DNA că i-a dat mită primarului din Iaşi, Gheorghe Nechita, pentru implementarea de către UTI a sistemului de management al traficului din Iaşi. Vezi mai multe aici.

 

Practic, Urdăreanu “a făcut 19-le (articolul din lege)“, cum se spune în jargonul juriştilor, adică a colaborat cu anchetatorii ca să îşi reducă pedeapsa la jumătate.
Deşi este amic cu Orban, Urdăreanu ar fi fost nevoit să apeleze la strategia denunţului pentru a-şi salva propria piele.

Citește articolul integral pe romaniacurata.ro

Reamintim că Primăria Ploiești a încheiat în mandatul fostului primar, Iulian Bădescu, un contract pentru semaforizarea inteligentă a intersecțiilor cu firma UTI a lui Urdăreanu în valoare de aproape 7 milioane de euro.

 

Deși s-a plătit aproape integral suma respectivă, sistemul este nefuncțional. 

Detalii aici: Scandal uriaş, declanşat de un raport bombă, ţinut secret de conducerile Primăriei Ploieşti