Sebastian Ghita

 Garanțiile depuse de Sebastian Ghiță la DNA Ploiești nu acoperă nici măcar jumătate din valoarea cauțiunii solicitată de procurori în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru șantaj și cumpărare de informații care nu erau destinate publicității, potrivit unor surse judiciare.

 

 Ca atare, DNA a solicitat noi garanții astfel încât întreaga sumă de 13 milioane de euro să fie acoperită.

Cu îngăduință 5 milioane de euro este estimarea calculată de procurorii DNA din Ploiești asupra garanțiilor depuse, săptămâna trecută  de Sebastian Ghiță în contul cauțiunii solicitată de anchetatori pentru ca parlamentarul să rămână în control judiciar, susțin surse apropiate anchetei.

 

 Astfel că deputatul prahovean mai are la dispoziție doar trei zile, mai exact până joi, pentru a veni cu alte bunuri care să acopere diferența de până la 13 milioane de euro, atât cât este valoarea totală a cauțiunii solicitată de DNA.

 Procurorii au emis ordonanța de respingere a cauțiunii, vinerea trecută, atunci când Sebastian Ghiță a fost citat la sediul DNA din Ploiești pentru a primi această veste în mod oficial.

 Acesta depusese garanții mobiliare și imobiliare în contul cauțiunii stabilită de procurori în dosarul în care acesta este acuzat de mai multe infracțiuni, între care șantaj, folosire de informații nedestinate publicității, dare de mită și conducere fără permis.

 Conform surselor citate, garanțiile depuse până acum aparțin unei societăți controlate de parlamentar.

Dacă Sebastian Ghiță nu se va conforma solicitărilor procurorilor anticorupție, conform procedurilor, se poate cere din nou ridicarea imunității în vederea reținerii și arestării preventive.