psd ploiesti

Apar noi informații legate de vizita surpriză a ofițerilor judiciarișiti din cadrul DNA Ploiești de vineri după amiază, la sediul PSD Prahova.

 

Oficiali ai partidului au declarat pentru observatorulph.ro că anchetatorii au solicitat în primul rând adeziunea deputatului Sebastian Ghiță, dar și dosarele de candidatură ale celor trei parlamentari prahoveni care fac parte din colegiul senatorial 2. Este vorba despre documente care îi vizează atât pe deputații Sebastian Ghiță și Andrei Sava, dar și pe senatorul Daniel Savu.

Conform acelorași surse politice, la sediul PSD Prahova nu au avut loc percheziții, așa cum s-a speculat în presă, ci doar o vizită anunțată telefonic. Judiciariștii DNA au sosit la sediul partidului, vineri după amiază, în jurul orelor 16.00.

"Ne-au înmânat o hârtie în care ni se solicita de îndată un document care viza un parlamentar și pentru săptămâna viitoare alte documente care au legătură cu Campania electorală din 2012," au precizat sursele citate.

Surse apropiate anchetei au precizat că documentul cerut pe loc a fost adeziunea deputatului Sebastian Ghiță, iar restul documentelor pentru care s-a acceptat un răgaz de câteva zile pentru a fi identificate, au legătură cu dosarele de campanie ale candidaților PSD din colegiul senatorial al lui Daniel Savu, inclusiv al acestuia din urmă.

 

Contactat telefonic, Daniel Savu a negat vehement că are vreo legătură cu ancheta care îl vizează pe fostul său coleg de partid, deputatul Sebastian Ghiță și a ținut să precizeze că, din informațiile pe care le deține, DNA nu a solicitat vreun document care să se refere la el.

"Absolut fals! Nu s-a solicitat nimic care să aibă legătură cu mine. Se tot încearcă să se bage numele meu în tot acest scandal," a declarat, pentru observatorulph.ro, Daniel Savu.

În ceea ce-l privește pe Andrei Sava, celălalt deputat intrat recent în vizorul DNA, acesta a explicat pentru observatorulph.ro, că nu știe care este motivul pentru pentru care anchetatorii au cerut dosarul său de campanie din 2012.

"Pe mine nu m-au anunțat nimic (reprezentanții DNA n.r.) Nu am nici cea mai vagă idee ce conține acel dosar. O vă verific și eu" a declarat Sava.

UPDATE Documentele solicitate de procurorii DNA sunt pentru un nou dosar, neavând legătură cu cel redeschis după clasarea ordonanței Papici. 

 

Auto-moto
  • Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
  • De Observatorul Prahovean

Filtru de poliție și RAR în Ploiești

În această dimineață, în Ploiești a fost instituit un filtru de poliție și RAR. Echipajele mixte acționează pe strada Căliman, în apropierea Sălii Sporturilor Olimpia. Șoferii sunt verificați dacă au...