traian basescu prahova

Lansarea candidaților PMP de la Prahova a avut loc în prezența fostului președinte al României Traian Băsescu, care a anunțat și planurile pe termen lung ale partidului.

 

Primirea lui Traian Băsescu în sala unde a avut loc lansarea candidaților PMP de la Prahova a fost impresionantă, ca pe vremea când acesta era președintele României.

Traian Băsescu a vorbit despre faptul că nu își mai dorește vreo funcție publică, dar și despre planurile pe care le are pentru formațiunea politică pe care a creat-o, unul dintre acestea fiind ca PMP să ajungă la 40%.

„Nu va fost ușor sunt convins. Sunteți un partid foarte tânăr, un partid care abia de doi ani a început să-și formeze structurile și să-și caute oamenii. Cel mai mult mi-a plăcut faptul că oamenii au venit singuri spre acest partid și un procentaj impresionant de membri ai partidului nostru îl reprezintă oamenii care nu au mai făcut politică până acum. Oamenii care au spus că nu mai vor să stea deoparte, că vor să se implice, că vrem să construim alături de politicienii din Partidul Mișcarea Populară. Este un lucru pentru care vă și felicit, dar cel mai important este că-mi doresc din tot sufletul să vă mulțumesc. Să vă mulțumesc pentru că până la urmă degeaba am avut eu ideea că trebuie creat un partid. Dacă nu erați dumneavoastră rămânea doar o idee. (...). Astăzi avem un partid care se bate peste tot pentru primul loc”, a susținut Traian Băsescu, în ropotele de aplauze.

 

Traian Băsescu a reafirmat faptul că nu va mai candida la vreo funcție în administrație.

„Acest partid nu este partidul meu. Eu sunt un membru al acestui partid, ca oricare dintre dumneavoastră. Acest partid este partidul dumneavoastră și partidul este făcut să-i servească pe români. (...) Eu nu am vrut să creem împreună un partid pentru că mai am obiective politice. Eu nu mai am ce să fiuîn România ca politician ales. Am fost două mandate membru al Parlamentului, am fost două mandate ales primar general al Capitalei. Am fost două mandate ales președintele României. Nu mai vreau nimic pentru mine. Aș vrea însă să mai fac ceva pentru români. Și acest ceva înseamnă transferul unei experiențe uriașe. O experiență pe care am acumulat-o în cei 24 de ani de politică. Spun 24 de ani pentru că eu nu am fost membru în FSN. O experiență acumulată care ar fi fost păcat să rămână povestită unui ziarist sau unui cronicar, să fie pusă pe coperțile unei cărți și să se ducă direct într-o bibliotecă. Intenția mea este ca această experiență să o transfer unui partid, un partid care să știe și ce să facă și ce să nu facă în politică. Apropos, vorbea doamna președintă despre alianțe de după alegeri. Așa este Cătălina! Ai ghicit răspunsul corect. Alianța noastră este cu prahoveni aici și cu românii pretutindeni în țară. Sigur, nu trebuie să absolutizăm și, din experiență vă pot spune un lucru. Uneori sunt necesare alianțele, dar nu orice alianțe. Eu am făcut alianțe greșite. Și vă spun vouă, azi, să nu faceți alianțe greșite. Este mai bine să rămâi în Opoziție decât să te compromiți într-o alianță necredibilă. Asta pentru că noi vrem să construim pe termen lung. Îmi doresc mult ca la alegerile din 2016, fie că vorbim de cele de la locale, fie că vorbim de cele parlamentare, să obținem rezultate foarte bune. Dar obiectivul nostru trebuie să fie să ajungem un partid de 40 de procente”, a susținut Băsescu.

VIDEO: https://youtu.be/z_lv60DC3IU