ganea

Observatorulph.ro vă propune, începând de astăzi, profilul candidaților la Primăria Ploiești. Primul episod este dedicat candidatului PSD, Cristian Ganea.

 

Cristian Ganea a obținut un mandat de consilier local în 2012 pe listele USL, din partea PSD. Anul trecut a fost ales viceprimar, iar la scurt timp a obținut calitatea de viceprimar cu atribuții de primar, după încetarea mandatului de primar interimar al lui Iulian Teodorescu.

Economist de profesie, Ganea a deținut pe perioada în care a fost consilier local calitatea de membru AGA la SC Transport Călători Express, la SGU Ploiești și la SC Hale și Piețe, precum și funcția de membru în Consiliul de Administrația la Spitalul de Boli Infecțioase și la Spitalul de Pediatrie Ploiești.

 

Pe plan politic, în 2015 obține funcția de președinte al PSD Ploiești, după ce fostul edil al Ploieștiului, Iulian Bădescu, își dă demisia, fiind trimis în judecată în două dosare care au ca obiect fapte de corupție.

La capitolul avere, potrivit declarației postate pe site-ul Primăriei Ploiești, Ganea nu are terenuri, case sau autoturisme. A menționat indemnizația anuală de consilier local din 2014 de 8.283 de lei, salariul de la SC A&P Finance Consulting SRL, de 8.028 lei, precum și veniturile anuale încasate ca membru AGA la SC TCE (1.692 lei), la SGU Ploiești (1.692 lei), SC Hale și Piețe (1.692 lei) și ca membru în CA-ul la Spitalul de Boli Infecțioase (250 lei). Tot în declarația de avere figurează două împrumuturi, unul la ING Bank, pe perioada 2010 – 2030, în valoare de 109.692 euro, și cel de-al doilea de la o persoană fizică, de 15.000 de euro, până în 2029. În declarația de interese tot din 2015 a mai precizat că este asociat-administrator, cu 450 de părți sociale, în valoare de 4.500 de lei, la SC Chris Com SRL.