dna ploiesti

Deputatul Sebastian Ghiță a prezentat garanții imobiliare în valoare de 13 milioane de euro pentru cauțiunea impusă de procurorii DNA Ploiești.

 

Nu există, deocamdată, un temei, în ceea ce privește cauțiunea, pentru o nouă cerere privind încuviințarea și reținerea deputatului Sebastian Ghiță, susțin surse avocațiale.

Se întâmplă acest lucru după ce parlamentarul prahovean a adus, luni, în fața procurorilor DNA din Ploiești o serie de înscrisuri drept garanție pentru cauțiunea în valoare de 13 milioane de euro. Procurorii urmează să analizeze documentele depuse de Ghiță și vor da verdictul cel mai probabil în cursul zilei de mâine.

 

Sebastian Ghiță avea termen pana miercuri, 6 aprilie, pentru a achita cauțiunea, însă procurorii i-au admis cererea de prelungire a termenului până astăzi, dată la care ar trebui să plătească cele 13 milioane de euro.

Aceleași surse au precizat că deputatul ar fi depus o serie de garanții imobiliare și mobiliare aparținând unei societăți controlate de Ghiță.

În acest al patrulea dosar, Sebastian Ghiță este acuzat că ar fi oferit sume de bani unor magistrați și ofițeri de poliție din Prahova pentru a obține informații clasificate din anchete care vizau oameni de afaceri apropiați deputatului.