ghita control judiciar

Procurorul DNA, care a participat la sedinţa de judecată în care Sebastian Ghiţă a contestat controlul judiciar pe cauţiune, le-a spus judecătorilor că deputatul a încălcat condiţiile impuse în cadrul măsurii preventive, întrucât la o emisiune televizată a vorbit despre dosarul său.

 

Sebastian Ghiţă a ajuns, miercuri, la sediul instanţei supreme unde s-a judecat contestaţia formulată de deputat împotriva controlului judiciar pe cauţiune, suma stabilită de DNA fiind de 13 milioane de euro.

Citește și Sebastian Ghiță: Nu am voie să vorbesc cu 1.112 persoane

La şedinţa de judecată procurorul DNA le-a spus judecătorilor că Sebastian Ghiţă a încălcat controlul judiciar impus întrucât la data de 5 aprilie a participat la o emisiune televizată, unde ar fi făcut referiri la dosarul său. Una dintre interdicţiile impuse de procurori în cadrul măsurii preventive a fost ca acesta "să nu facă declaraţii publice în mass-media referitoare la obiectul cauzei, la ceilalţi coinculpaţi din dosar, precum şi la martorii audiaţi în cauză".

 

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că procurorii vor cere înregistrarea emisiunii respective pentru a se stabili toate aspectele.

Sebastian Ghiţă este acuzat de dare de mită, şantaj, două infracţiuni de folosire, în mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, cumpărare de influenţă şi conducerea fără permis.
sursa: gandul.info

 

 

 

Național
  • Vineri, 20 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

Elena Udrea, audiată la DNA

Elena Udrea a sosit vineri, în jurul orei 11:00, la sediul DNA, unde urmează să fie audiată într-un dosar mai vechi legat de Hidroelectrica, dosar de care se ocupa fostul procuror Mihaiela Moraru...