sebastian ghita decizie procurori dna ploiesti

Invitat în exclusivitate aseară la B1 TV, deputatul Sebastian Ghiță a vorbit despre dosarele instrumentate pe numele său de DNA Ploiești, afirmând că în prezent are interdicție de a vorbi cu 1.112 persoane.

„Am ajuns la 1112 persoane cu care nu am voie să vorbesc....Nu am voie să vorbesc cu mama și nici cu tata”, a susținut parlamentarul care a declarat că a contestat cauțiunea fixată de procurorii DNA Ploiești.

Contestația parlamentarului se află astăzi pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Pe 31 martie, la scurt timp după ce în Parlament a fost respinsă cererea de reținere și arestare preventivă a lui Sebastian Ghiță, procurorii DNA Ploiești au dispus împotriva acestuia măsura controlului judiciar pe cauțiune.

Potrivit unui comunicat al DNA Ploiești, până astăzi, 6 aprilie, parlamentarul trebuie să depună „o cauțiune în valoare de 59.417.133 lei (reprezentând 10% din valoarea bunurilor și lichidităților bănești - cu excepția terenurilor și clădirilor neevaluate în bani - declarate de inculpat în ultima sa declarație de avere înregistrată la Parlamentul României - Camera Deputaților) ori va constitui o garanție reală mobiliară sau imobiliare în limita sumei de bani determinată, ce va fi consemnată pe numele inculpatului, la dispoziția Direcției Naționale Anticorupție”.

În acest dosar, procurorii au pus în mișcare urmărirea penală împotriva lui Sebastian Ghiță, pentru două infracțiuni de dare de mită, pentru șantaj, pentru cumpărare de influență și pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Sebastian Ghiță mai are calitatea de inculpat în alte două dosare instrumentate de DNA Ploiești.