sebi ghita

Deputatii din Comisia Juridica au dat un aviz favorabil cererii de retinere a lui Sebastian Ghita, insa nu si cererea de arestare preventiva, pentru care nu s-a intrunit numarul suficient de voturi.

 

Plenul Camerei Deputatilor va da votul decisiv miercuri. Ghita a stat aproximatitv 40 de minute in sala, timp in care a prezentat un filmulet de 6 minute despre Razvan Alexe, unul dintre denuntatori. El a venit la comisie cu doua bibliorafturi de documente, fiind insotit de trei avocati. Rezultatul votului:

 • In cazul retinerii: 11 pentru, 5 impotriva si 5 abtineri, dintr-un total de 21. 

 • In cazul arestarii: 10 pentru, 6 impotriva si 5 abtineri, dintr-un total de 21.

 

Comisia va redacta un singur raport in care se va consemna rezultatul votului, fara a preciza clar faptul ca cererea de arestare preventiva a fost respinsa. 

Inainte ca sedinta sa inceapa, Ghita a afisat o atitudine relaxata si a facut turul mesei din sala, strangadu-le mana tuturor deputatilor care urmau sa voteze asupra cererii. 

Ghita le-a aratat membrilor comisiei un clip in care apare Razvan Alexe intr-un club, in diferite iposteze, care avea un comentariu cu voce inregistrat peste imagini, potrivit unor surse politice din interior.

Alexe este unul dintre denuntatorii din dosarul in care este vizat Ghita. 

Saptamana trecuta, Ghita a declarat ca nu este singura "victima" a celui care l-a denuntat, "acel personaj caruia ii spunem om de afaceri Razvan Alexe".

"Si pe procurorul care l-a cercetat l-a inchis si ma intreb daca nu cumva e o razbunare a acestui persoanj si care este calitatea morala in fata societatii a acestui personaj sa denunte un procuror care l-a anchetat si cum ajungem sa il credem. Un om care a vandut droguri, a facut contrabanda, nu stiu cate infractiuni nu a facut omul asta si ajunge sa infunde un procuror cu un denunt mincinos", a mai spus Ghita.

 • Ramai pe HotNews.ro pentru informatii actualizate privind votul si principalele declaratii

Dosarul trimis de DNA Camerei Deputatilor are cinci volume, insumand aproximativ 1.300 de file, iar Sebastian Ghita este acuzat de folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, dare de mita, santaj, cumparare de influenta si conducerea unui vehicul fara permis de conducere.

Potrivit procedurilor parlamentare, Comisia juridica urmeaza sa intocmeasca doua rapoarte, unul cu privire la cererea de incuviintare a cererii de retinere a lui Ghita si celalalt pe cererea privind arestarea preventiva.

Procurorii DNA il acuza pe fostul deputat PSD de:

 •  

  doua (2) infractiuni de dare de mita, 

 • doua (2) infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii,

 • santaj, 

 •  

  cumparare de influenta, 

 • conducerea unui vehicul fara permis de conducere
  sursa: hotnews.ro