sebastian ghita

Deputaţii-jurişti decid astăzi ce aviz dau cererii DNA privind încuviinţarea reţinerii şi arestării lui Sebastian Ghiţă.

 

În referatul procurorilor, ajuns în Comisia Juridică, se arată că deputatul a dobândit o putere financiară şi relaţională care i-ar fi permis să determine,"în mod real (chiar dacă personal el nu a ocupat vreo funcţie oficială în stat) numirea/menţinerea unor persoane în funcţii importante”.

Procurorii scriu şi despre întregul sistem infracţional pus la punct de deputat în judeţul Prahova, susţinând că “această forţă dobândită a fost folosită în mod efectiv de Ghiţă Sebastian Aurelian ca monedă de schimb pentru cointeresarea unor funcţionari publici şi angrenarea lor într-un mecanism infracţional care presupunea satisfacerea intereselor ilicite, de orice natură, ale deputatului”

Unul dintre martorii din dosar, Adrian Istvan, a declarat la audieri că “deputatul Ghiţă Sebastian este persoana care hotărăşte promovarea, numirea definitivă sau temporară a unor persoane agreate de acesta în funcţii de conducere din cadrul unor instituţii descentralizate, ca de exemplu: doamna Lupea, actualul subprefect al judeţului Prahova, Adriana Nicolae, Emilian Tudose, Daniel Petre din cadrul Finanţelor Publice Prahova, Viorel Dosaru – în funcţia de inspector şef al I. P.J. Prahova”. Acelaşi martor a declarat că deputatul Ghiţă a avut o influenţă hotărâtoare în numirea lui Romeo Nicole Florin în funcţia de vicepreşedinte al ANAF.
Citește articolul integral pe gandul.info