dna ploiesti

DNA Ploiești a solicitat ridicarea imunității deputatului prahovean Sebastian Ghiță. Acesta a reacționat printr-o declarație de presă în care se arată surprins de demersul procurorilor anticorupție.

 

Comunicat de presă Sebastian Ghiță:

"Dimineaţă am fost prezent la DNA în calitate de suspect. Pentru că nu cunoşteam detalii despre acuzaţii, procurorul mi-a spus că pot face o cerere pentru a consulta dosarul. Mi-a mai transmis că voi fi contactat ulterior citirii dosarului pentru a da declaraţii. Am aflat cu surprindere despre cererea de reţinere şi arestare. Probabil voi vedea dosarul la Parlament. Resping acuzaţiile procurorilor. Denunţurile mincinoase din dosar au avut ca scop înjumătăţirea pedepsei persoanelor anchetate în alte cauze. Sunt convins că voi putea aduce dovezi în favoarea susţinerii nevinovăţiei mele. Mă surprinde diversitatea acuzaţiilor, de la probleme cu permisul auto, la relaţii şi informaţii obtinute de la Procurorul Şef al Curţii de Apel Ploieşti şi de la Şeful Poliţiei până la şantaje prin intermediul Realitatea TV. Nu am văzut ca în 2011 Realitatea TV să fi practicat şantajul. Voi parcurge toate procedurile stabilite de lege şi voi aduce toate probele necesare dovedirii nevinovăţiei mele".

Citește și Cutremur DNA în Prahova. Fostul șef al IJP Prahova și procurorii Tudose și Mihăilă, reținuți de DNA Ploiești

 

DNA a cerut avizul Camerei Deputaților pentru reținerea și arestarea preventivă a deputatului Sebastian Ghiță, care este cercetat într-un nou dosar. El este acuzat de multimple infracțiuni, precum de dare de mită, folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, șantaj, cumpărare de influență și conducerea unui vehicul fără permis de conducere (Detalii aici)