monument funerar falus

Radu Popescu, proaspăt lansat în cursa pentru Primăria Ploiești ca independent, șochează opinia publică.

 

El propune ca pe lângă clădirile monument istoric, precum Halele Centrale, administrația locală să folosească drept obiectiv turistic și un monument funerar unic în România. Este vorba despre monumentul în formă de falus ridicat în cimitirul Viișoara de un soț care și-a ucis consoarta infidelă.

"Dacă în fiecare an un milion de turiști ar bea o cafea cu un euro în Ploiești am avea un plus-valoare de milion de euro. E păcat să nu folosim în scop turistic clădiri aflate pe lista monumentelor istorice, precum Halele Centrale, dar și alte obiective unice în țară și chiar sud-estul Europei, precum Muzeul Petrolului sau Muzeul Ceasului. Și știți ceva? De ce nu am include pe această listă și controversatul monument funerar din Viișoara ridicat de un soț înșelat?" a declarat Radu Popescu, în emisiunea "Direct la subiect", ce va fi difuzată în această seară, de la ora 20:00, de Wyl TV.

Potrivit adevarul.ro, neobişnuita piatră funerară seamănă cu un falus, o reprezentare la scară mare, în marmură, a unui organ sexual masculin. Nici măcar faptul că, de câţiva ani, este retezat nu diminuează senzaţia, ba chiar o amplifică prin segmentarea în două bucăţi care fac detaliile mai uşor de observat. Frumoasa şi iubăreaţa Maria Hogaş ar fi inspirat monumentul „Astfel este viaţa. Maria Hogaş, născută Lascanu. Născută în maiu 1872, încetată din viaţă în decembrie1895“, este inscripţia care poate fi citită pe monumentul funerar. Dar, pentru aceasta, trebuie să te uiţi invers, cu capul în jos. În vârful monumentului sunt sculptate şi trei inimi străpunse de o săgeată. Citeste mai mult: adev.ro/nm31zq
foto: adevarul.ro