Presedintele interimar al UNPR Neculai Ontanu l-a atacat pe presedintele PSD Liviu Dragnea, un gest fara precedent pentru liderii UNPR. Acesta acuza faptul ca atat la nivel judetean au existat declaratii neprietenoase la adresa progresistilor, cat si la nivel central s-a incercat "preluarea" unor parlamentari.

 

Citeșe și UNPR, ALIANŢĂ CU PNL PENTRU DEBARCAREA LUI TĂRICEANU DE LA ŞEFIA SENATULUI

 "Între timp au avut loc în plan judeţean şi central anumite declaraţii neprietenoase cu privire la atitudinea faţă de UNPR, iar unele organizaţii judeţene, unii colegi, au anunţat că nu excludem această posibilitate, de a susţine şi o lege care să presupună votul în două tururi.  Nu am luat însă o hotărâre, dar sperăm că protocolul încheiat cu PSD, şi pe care îl susţinem în continuare, să se desfăşoare în bune condiţii, de amiciţie, nu te confruntare.  Ne-am mişcorat încrederea vizavi de declaraţiile domnului Dragnea, total incorecte, pe care cred că şi dl. Dragnea le regretă, aceea de a încerca să preia de la UNPR parlamentari. Niciun parlamentar al UNPR nu pleacă la psd, toţi rămân în cadrul UNPR", a mai spus Ontanu.
stiripesurse.ro

 

Un alt lider al UNPR a reacționat la adresa conducerii PSD.

Deputatul Eugen Nicolicea, vicepresedintele Uniunii, a declarat că protocolul UNPR - PSD este valabil atata vreme cat 'coechipierul' nu-l denunta, iar daca intelegerea nu mai exista poate fi adoptata orice solutie.

"Pentru noi, acest protocol este valabil atata vreme cat coechipierul nostru nu-l denunta. Deci vom sustine ceea ce scrie in protocol cu exceptia faptului daca acest protocol este denuntat de catre PSD. (...) Va rog sa va uitati ce scrie acolo si despre colaborarea parlamentara, si despre colaborarea intre partide si atunci, in mod evident, daca exista o ostilitate din partea unui coechipier care denunta protocolul, el nemaiexistand, suntem liberi sa adoptam orice solutie.

Din punct de vedere constitutional nu exista nicio restrictie, la un vot sau la doua voturi, (n.r. - alegerea primarilor), decat la alegerea presedintelui, la doua tururi de scrutin. Prin urmare nu exista ceva neconstitutional", a afirmat Nicolicea, dupa sedinta Comitetului National Executiv al UNPR.

Precizarea acestuia a venit dupa ce a fost intrebat despre pozitia unor lideri UNPR din teritoriu care sustin alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.
sursa: bzi.ro