După ce asociația comercianților APCOM a lansat un a APEL PENTRU SALVAREA HALELOR CENTRALE, singurul candidat la Primăria Ploiești, care a reacționat până acum, este independentul Radu Popescu.

 

Acesta a postat pe Facebook un mesaj prin care susține demersul APCOM și, mai mult, a lansat în dezbatere publică ideea transformării clădirii Halelor Centrale atât într-un spațiu de comerț civilizat, cât și într-un punct de atracție turistică, imobilul figurând pe lista monumentelor istorice.

"Consider că Halele Centrale trebuie să fie în continuare un simbol funcțional al Ploieștiului. Mă voi întâlni cu reprezentanții comercianților care își desfășoară activitatea în zonă pentru a discuta propunerile lor, care mi se par pertitente. În plus,  am lansat subiectul Halelor Centrale în dezbatere publică pentru că părerea ploieștenilor este cea care ar trebui să conteze, indiferent de cine este primar al orașului", a declarat Radu Popescu. 

 

Postarea candidatului independent pe Facebook:

"Avem un simbol, Halele Centrale. Cum îl putem pune în valoare?

O clădire monument istoric , Halele Centrale din Ploiești, s-a transformat în ultimii ani dintr-un simbol al unui oraș prosper în perioada interbelică într-un loc dezolant în prezent.

Am luat act de APELUL CATRE CANDIDATII LA PRIMARIA MUNICIPIULUI PLOIESTI al APCOM si consider că măsurile propuse și susținute de asociație pentru activitatea Halelor Centrale sunt binevenite și merită să fie puse în practică.

Cu acest prilej îmi manifest public dorința de a purta discuții cu membrii asociației comercianților pentru ca Halele Centrale să redevină un simbol functional al orașului.

În aceeași măsură consider că imobilul respectiv poate deveni și un punct de atracție turistică, mai ales că Ploieștiul suferă la acest capitol.

Aștept părerile și propunerile voastre pentru ca Halele Centrale să redevină mândria orașului nostru, așa cum a fost concepută de architectul Toma Socolescu".

(P)