Candidatul PNL la Primăria Ploiești, Andrei Volosevici, a acordat un interviu ziarului observatorulph.ro în care vorbește despre actuala administrație PSD-ALDE din Ploiești, dar și despre primele măsuri pe care le va lua dacă va fi reales. 

 

Reporter: Sunteti candidatul PNL la Primaria Ploiesti. Ce contracandidat de la PSD v-ar conveni: senatorul Savu sau primarul interimar Ganea?

Andrei Volosevici: Mi-ar conveni de minune ca macar unul dintre contracandidatii mei, si ma refer la cei anuntati pana acum, indiferent de persoana sau formatiunea politica pe care o reprezinta, sa vina in fata electoratului cu teme legate de administratia publica sau cu solutii viabile de redresare a ceea ce a distrus administratia PSD-ALDE in ultimii patru ani la Ploiesti. Din pacate, niciunul nu a inteles pana acum ca nici atacurile politicianiste si nici tacerea nu reprezinta argumente pentru ca ploiestenii sa le acorde votul lor. Oamenii s-au saturat de demagogie si mizerii si nu se mai lasa pacaliti, vor normalitate, vor fapte si nu vorbe.

 

Apropos de primarul Ganea, cum caracterizati activitatea acestuia?

Fie ca vorbim despre Cristian Ganea, de Iulian Teodorescu, sau de Iulian Badescu, vorbim de fapt despre administratia PSD-ALDE care, din nestiinta sau din rea-vointa, a ratat cele mai mari obiective propuse la inceputul mandatului din 2012. Au promis Spital de Pediatrie si in locul acestuia ne-am pricopsit cu o cladire goala al carei cost de intretinere ne costa cateva sute de mii de euro pe an, si-au asumat ca vor finaliza la timp proiectele pe fonduri europene si au ratat 11 proiecte din 14, au promis normalitate si conditii decente si au dat in schimb mizerie, spatii verzi neintretinute si lista poate continua… Sa mai vorbesc de bataia de joc la adresa pensionarilor legata de pensia municipala?!?

S-a refacut majoritatea in Consiliul Local Ploiesti PSD-ALDE. Cum comentati?

Asa cum spuneam, aceasta alianta este cea care a condus, fara intrerupere, timp de patru ani, Ploiestiul. Ceea ce a parut la finalul anului trecut o rupere in Consiliul Local, a fost de fapt doar o mica rafuiala pentru schimbarea de cadre. Realitatea este ca PSD si ALDE au condus in armonie orasul din 2012 incoace, dar armonia a fost doar pentru ei, nu si pentru ploiestenii care raman doar cu plata pagubelor produse.

V-ati stabilit echipa de consilieri alaturi de care veti candida la Primaria Ploiesti? Ne puteti da cateva nume?

Sigur ca am discutat despre oamenii care vor face parte din aceasta echipa. Sunt multi oameni valorosi in PNL care s-ar putea regasi aici, dar, nefiind finalizate discutiile, va pot spune doar ca va fi un mix de oameni cu experienta in administratia publica locala si oameni noi, tineri destepti, care vor sa se implice de asa maniera incat sa schimbam fata Ploiestiului.   

Avand in vedere situatia financiara dezastruoasa a Ploiestiului, nu v-ati gandit niciun moment sa renuntati la candidatura?

Am mai fost primar al Ploiestiului intr-o perioada foarte grea din punct de vedere economic la nivel national si am reusit, spun eu, ca impreuna cu echipa pe care am avut-o, sa facem investitii importante in oras si sa schimbam, atat cat s-a putut, aspectul trist din trecut. Cunosc foarte bine situatia financiara de acum a municipalitatii si am solutii de redresare pe care le voi prezenta atunci cand va fi cazul. Am experienta in administratie, imi doresc sa schimb orasul si stiu clar ca daca ploiestenii ma vor sprijini voi reusi sa realizez tot ce mi-am propus.

Daca veti ajunge primar, ne puteti da trei exemple de masuri pe care le veti pune in practica in primele luni ale mandatului?

In primul rand voi solicita efectuarea unui audit extern care sa prezinte obiectiv care sunt persoanele care se fac vinovate de dezastrul de la primarie. Odata cunoscute clar cauzele,vinovatii trebuie sa plateasca si vom putea sa reincepem sa construim. Apoi ma voi ocupa de demararea proiectului prioritar pe care vreau sa il realizez in mandatul 2016-2020: construirea unui nou spital municipal, care sa cuprinda si o sectie moderna de pediatrie. O alta prioritate este demararea lucrarilor de modernizare a cartierelor Mitica Apostol si Pictor Rosenthal, zone pe care nu am reusit sa le reabilitez in mandatul 2008-2012 si consider ca le sunt dator locuitorilor acestor cartiere.

Se tot vorbeste despre tensiunile din PNL, intre vechii liberali si fostii pedelisti. Cum i-ati impacat? Care este relatia dintre dvs si co-presedintii PNL Prahova?

In organizatia municipala a PNL Ploiesti nu se pune problema unor astfel de tensiuni si nu discutam de fosti PDL-isti sau de cei din PNL-ul vechi. Sunt oameni pe care ii cunosc si cu care am lucrat de-a lungul timpului, la fel cum sunt persoane pe care le-am cunoscut cu cateva luni in urma si cu care fac echipa foarte buna acum. In ceea ce-i priveste pe copresedinti, cu George Ionescu am o relatie de prietenie veche, iar venirea la conducerea filialei a lui Iulian Dumitrecu este un mare castig care va duce, din punctul meu de vedere, la castigarea alegerilor locale, cu atat mai mult cu cat Iulian Dumitrescu este si candidatul PNL Prahova la presedintia Consiliului Judetean Prahova.

De ce proiecte ale PNL, precum eliminarea taxei pe apa de ploaie, nu ajung hotarari de consiliu local pentur a fi puse in practica efectiv?

Aceste proiecte ale PNL au fost introduse in Consiliul Local, ca procedura fireasca, pentru infiintarea comisiilor de negociere. Problema este ca desi la nivel declarativ PSD si ALDE au sustinut aceste proiecte, in fapt consilierii de la aceste doua partide fac tot posibilul ca aceste proiecte sa nu fie adoptat, aparand astfel operatorii in detrimentul cetatenilor. Si va voi da un exemplu elocvent in acest sens: la inceputul sezonului de iarna am propus scaderea pretului la gigacalorie la 200 lei. In aceeasi sedinta consilierii PSD au sustinut public ca vor scaderea gigacaloriei la 194 de lei. Deznodamantul? In acest moment, gigacaloria la Ploiesti a scazut la 200 de lei datorita proiectului PNL, iar PSD-istii s-au facut ca uita ce au promis atunci. Cam asta este realitatea pe scurt a acestui mandat trist.    

 

Administrație
  • Joi, 21 Septembrie 2017
  • De Roxana Tănase

Negociere directă pentru iluminatul public

De mai bine de două săptămâni la Ploiești nu asigură nimeni mentenanța iluminatului public. Până la finalizarea licitației, Primăria, prin RASP,  va demara o procedură pentru desemnarea unui...