Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat solicitarea ALDE privind participarea premierului Dacian Cioloş, la Ora dedicată prim-ministrului, în data de 14 martie.

 

De această dată, Cioloș a fost chemat să dea explicații pe tema ”Criteriile în desemnarea noilor prefecţi”. „ALDE solicită prezenţa lui Dacian Cioloş în Parlament pentru a ne prezenta care au fost criteriile în desemnarea noilor prefecţi. Au promis prefecţi tehnocraţi, dar au numit în funcţii oameni ai PNL”, a acuză copreşedintele partidului, Daniel Constantin.

Săptămâna trecută, guvernul a decis încetarea mandatului şi numirea în funcţie pentru 19 posturi de prefect şi două de subprefecţi.

„A fost o trecere în revistă a activităţii prefecţilor şi o analiză a comportamentului, atât în ceea ce priveşte capacitatea de a reacţiona, cât şi dorinţa de a nu se implica politic în campania electorală. Evaluarea s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecţi”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

 

El a adăugat că actualul Guvern nu va organiza concursuri pentru ocuparea posturilor care rămân vacante invocând timpul scurt avut la dispoziţie de Cabinetul Cioloş.

 

sursa: libertatea.ro