Observatorulph.ro continuă șirul interviurilor cu principalii acgtori de pe scena politică prahoveană în perspectiva alegerilor locale din 5 iunie. Cătălina Bozianu, președintele „lui Băsescu” din Prahova, candidat al Mişcarii Populare la Primăria Ploiești, susține că partidul său mizează pe oameni ai faptelor, nu pe demagogi buni de gură.

 

Reporter: Ce target isi propune Miscarea Populara in Prahova la alegerile din 5 iunie?

Cătălina Bozianu: Mișcarea Populară își propune să câștige, în primul rând prin fapte, încrederea românilor și, implicit, a prahovenilor. Când spun „fapte”, am în vedere, în primul rând, calitatea candidaților pe care îi propunem nu doar în Prahova, ci în toată țara. 80 la sută din oamenii propuși de MP la noi în județ nu au mai făcut politică și vă pot asigura că lucrurile stau asemănător la scară națională. Pentru noi, implicarea celor care s-au ținut departe de politică până acum nu este o vorbă goală, ci un fapt împlinit. Vorbe goale pe tema asta găsim la PSD și PNL. Prin proiectul girat de președintele Traian Băsescu, noi propunem candidați care au dat dovadă de competență și dedicare în profesia lor, oameni care stau pe picioarele lor. Propunem mulți tineri. Îmbinăm tinerețea cu experiența și mizăm pe oameni ai faptelor, nu pe demagogi buni de gură.

Sunteţi candidatul MP la primarie. Poate o femeie sa ajunga primar la Ploieşti?

 

Eu cred că ploieștenii, românii în general, prețuiesc capacitatea de muncă, cinstea, consecvența și competența unui om. Nu cred în poveștile nemuritoare cum că românii pun pe primul loc genul candidatului. Românii vor oameni serioși, muncitori și cinstiți, chit că sunt femei, chit că sunt bărbați. Vedeți, eu cred că femeile din politică fac o greșeală atunci când pretind un tratament privilegiat, atunci când cer ca, pe o listă de candidați să ocupe un anumit număr de locuri doar pentru că sunt femei.  Dacă ești capabilă, îți câștigi locul singură, prin competiție directă cu bărbații. Dacă nu, nu! Slavă Domnului, suntem destule  mult mai pricepute decât mulți bărbați, nu avem nevoie de cote de gen. Putem fi și mame, și bucătărese, și primari în același timp. Dacă nu putem, n-avem ce căuta în politică...

Ati fost viceprimar al Ploiestiului in mandatul 2008-2012.  Cu ce va mandriţi? Ce nu aţi reusit sa faceţi la primarie in mandatul de viceprimar?

 „Mândrie” este un cuvânt cam mare, însă. Trăiesc cu sentimentul datoriei împlinite pentru modul în care arăta orașul în acei ani. Ploieștiul era mai frumos și mai curat, un loc mai bun de trăit. Regret însă că nu am putut face mai mult în materie de reabilitare termică a blocurilor și că nu am stabilit încă de atunci ca prioritate a primăriei investițiile serioase în viitorul copiilor noștri, în școli. Țineți, totuși, cont, că traversam o perioadă de criză economică severă. Important este ceea ce vom face de acum înainte...

 

 Cu cine veti face aliante pre si post electorale? Cu PSD sau PNL?

Singurii noștri aliați sunt prahovenii care investesc încredere în noi. Ne concentrăm pe stabilirea unui parteneriat cu ei, indiferent de scorul electoral. Cum ziceam, pentru noi, schimbarea modului de a face politică și administrație este o realitate, nu o vorbă goală. De aceea, lăsăm combinatorica politică în coada listei de priorități, pentru simplul fapt că oamenii nu mai vor să audă și să vadă așa ceva.

 Faptul ca Traian Basescu este imaginea MP este un avantaj sau dezavantaj la viitoarele alegeri locale si parlamentare?

 

Traian Băsescu este inițiatorul și principalul promotor al proiectului nostru. Suntem singura formațiune condusă de un veritabil om de stat, care a avut și are un proiect de țară pentru România. Sunt convinsă că mulți români apreciază această realitate la justa ei valoare, în ciuda minciunilor și nedreptăților vehiculate de unele televiziuni de știri.

Ce mesaj le transmiteti prahovenilor cu 3 luni inainte de alegerile locale?

Să nu se lase păcăliți de combinațiile politice și de vorbele goale ale așa-ziselor partide mari, PSD și PNL, și să se implice, cu mintea și din tot sufletul, în treburile cetății. Ale judeţului,ale oraşului..... Pentru că, de această implicare, depinde însuși viitorul copiilor noștri, ai tuturor prahovenilor...