Deputatul PNL, Dragoș Gunia, a pezentat în emisiunea "Direct la subiect", ce va fi difuzată în această seară la Wyl TV, de la ora 20:00, un document oficial al Primăriei Ploiești privind situația creditelor contractate de Primăria Ploiești în ultimii 10 ani.

 

Potrivit documentului de mai jos, semnat chiar de primarul interimar al Ploieștiului, Cristian Ganea, la solicitarea senatorului Volosevici, Primăria Ploiești a contractat din 2005 până în prezent patru credite bancare, după cum urmează:

- Împrumut BCR în valoare de 29,4 milioane de euro, contractat în 27.11.2007, primar Emil Calotă
- împrumut Alpha Bank, în valoare de 66,2 milioane de lei, contract semnat în 2005, primar Emil Calotă
- împrumut CEC Bank, luat în septembrie 2014 de 79 milioane de lei, în mandatul fostului primar PSD, Iulian Bădescu, pentru mutarea spitalului de pediatrie în clădirea OMV Petrom (proiect abandonat).

"Singurul credit făcut de Primăria Ploiești în mandatul lui Andrei Volosevici a fost la BRD, în 2011, iar din suma de 40 de milioane de euro s-au cheltuit doar 13,2 milioane de euro, restul rămânând în vistieria orașului preluată de Bădescu" a declarat deputatul Dragoș Gunia. 

 

Acesta a precizat că, spre deosebire de administrația PSD-ALDE, din 2012 încoace, când s-au pierdut 84 de milioane de lei pe fonduri europene, lucrările efectuate în mandatul fostului primar, Andrei Volosevici, au constat în asfaltări de străzi, construcția stadionului Ilie Oană și amenajarea a numeroase parcuri, locuri de joacă și parcări. 

Înregistrarea emisiunii "Direct la subiect" avându-l ca invitat pe liberalul Gunia va putea fi urmărită mâine pe observatorulph.ro.