alde lista alegeri

Până la alegerile locale mai sunt doar câteva luni și deja în spațiul public au fost lansate o serie de candidaturi pentru Primăria Ploiești și pentru Consiliul Județean. Surse din cadrul ALDE susțin faptul că există o listă cu persoane nominalizate pentru candidatura la Consiliul Local și la Consiliul Județean.

 

Potrivit informațiilor noastre, pe listă figurează foști și actuali consilieri locali și județeni. Astfel, la Consiliul Local Ploiești ar urma să candideze actualul viceprimar al municipiului Ploiești, George Pană, actualul co-președinte al ALDE Prahova, precum și Mariu Mateescu, fiind vehiculat și numele lui Horia Toma, fostul primar al Ploieștiului. Nu vor lipsi însă și alte surprize.

La Consiliul Județean, lista i-ar include pe actualii consilieri județeni Toma Pințoiu, Vasile Pătrașcu, Iulian Dosaru. Pe aceeași listă ar figura și fostul consilier județean Constantin Nemeș.

Lista vehiculată trebuie validată în cadrul Biroului Municipal și în Biroul Județean ALDE.

 

De precizat este faptul că PSD și ALDE au semnat ieri, la nivel național, un protocol care dă posibilitatea realizării unor alianţe în plan local, acolo unde este necesar, pentru alegerile din iunie 2016, inclusiv candidaţi şi liste comune în vederea maximizării rezultatelor electorale. Se pare că o astfel de alianță ar urma să existe și la Ploiești.