Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a acordat un interviu observatorulph.ro în care vorbește despre tensiunile din partid, stârnite mai ales de desemnarea candidatului la Primăria Ploiești, dar și despre problemele cu care se confruntă actuala conducere a Consiliului Județean Prahova.

 

Reporter: Sunteti presedintele PSD Prahova de cateva luni bune. Cum ati gasit organizatia?

Bogdan Toader: PSD Prahova este o organizatie puternica, bine structurata, cu oameni valorosi. Sunt zone in Prahova unde organizatiile PSD sunt foarte puternice si sunt zone unde organizatiile ar trebui intarite. Nu pot sa spun ca am preluat o organizatie slaba. Voi incerca sa intaresc zonele slabe si sa aduc oameni noi in partid.

Desemnarea candidatului la Primaria Ploiesti s-a transformat intr-un scandal in PSD. Acum sunt doi candidati: Savu si Ganea. Cine va fi pana la urma candidatul PSD? Dvs. pe cine sustineti?

 

Ceea ce se intampla in acest moment in organizatia Ploiesti este doar o dovada a democratiei interne de partid, unde toata lumea are dreptul la o parere proprie. Emulatia creata in jurul candidaturii nu poate decat sa aduca beneficii imaginii PSD Ploiesti. Candidatul va fi desemnat in timp util, in urma unui sondaj care este in curs de desfasurare si ale carui rezultate vor fi analizate de organizatia Ploiesti si de cea judeteana. Eu voi sustine intotdeauna candidatul care intruneste si sustinerea populatiei. Sunt sigur ca, o data desemnat un candidat, organizatia se va alinia in spatele lui si-l va sustine spre victorie.

Aveti un target la alegerile locale?

Bineinteles ca un partid care se respecta isi impune niste target-uri pentru 2016. Nu va pot da niste cifre, insa noi ne propunem sa fim desupra adversarului nostru politic, Partidul National Liberal, si sa castigam presedintia Consiliului Judetean.

 

Cine este candidatul PSD la CJ Prahova?

Dupa cum bine stiti, scrutinul pentru Presedintia Consiliului Judetean nu mai este uninominal, ci prin vot direct, din randul consilierilor judeteni alesi, astfel incat, ne dorim ca lista noastra de consilieri judeteni sa furnizeze mai multi posibili candidati pentru sefia Consiliului Judetean. Componenta acestei liste o veti avea la momentul potrivit.

Sunteti si presedinte al CJ Prahova. Ati fost acuzat de PNL ca nu ati livrat lapte si  corn elevilor. Cum le raspundeti liberalilor?

 

Colegii de la PNL din cadrul Consiliului Judetean au spus, citez: “PSD a promis in 2012 lapte si miere”, vreau sa le amintesc ca in 2012 eram in alianta si impreuna am promis “lapte si miere”, impreuna ne-am luat angajamente in fata populatiei. Intre timp, insa, noi a trebuit sa gasim solutii la probleme, iar PNL-ul a preferat sa critice, din opozitie. Recunosc ca, in privinta Programului “Lapte si corn” au fost mici probleme, remediate intre timp. In acest moment, programul se deruleaza conform graficului, sper sa nu mai apara probleme.

Sensul giratoriul suspendat cand va fi gata? De ce s-a intarziat investitia astfel incat de la bugetul judetului vor fi suportate aproape 4 milioane de lei pentru finalizarea lucrarilor? Cine raspunde pentru pierderea fondurilor europene respective?

In ciuda eforturilor noastre depuse in ultimii ani pentru ca acest proiect sa fie finalizat pana la 31 decembrie 2015, firmele care executa proiectul nu au fost in stare sa-si duca la buna indeplinire obligatiile contractuale. Raspunderea pentru nefinalizarea lucrarilor este in totalitate a acestora, motiv pentru care vor avea de platit penalitatile aferente intarzierilor.

 

 

Eveniment
  • Luni, 23 Octombrie 2017
  • De Andra Ilie

Accident la intrare în Ploiești, în zona Metro

Două mașini au fost implicate, în această seară, în jurul orei 18:50, într-un accident pe DN 1, km 6, intrarea în Ploiești. Din primele informații, accidentul s-a produs în zona giratoriului de la...