UNPR explică printr-un comunicat de presă de ce a ales să constituie grupuri parlamentare proprii:

 

Comunicatul UNPR:

Decizia UNPR de a avea grupuri parlamentare proprii este firească în condiţiile în care partidul nostru este al treilea partid ca mărime din actualul Legislativ, având 64 de parlamentari, dintre care 21 senatori şi 43 deputaţi.

Conduita parlamentară a formaţiunii noastre va rămâne însă aceeaşi. La fel ca şi până acum, aleşii noştrii vor susţine acele proiecte legislative care corespund interesului naţional, militând pentru stabilitatea şi progresul României.

 

În continuare preocuparea principală a UNPR rămâne transpunerea în realitate a proiectelor necesare pentru ca România să îşi continue dezvoltarea într-un ritm accelerat, astfel încât toţi românii să beneficieze de securitate şi prosperitate.

Din Parlament, UNPR va veghea la respectarea drepturilor militarilor şi ale tuturor celor din domeniul apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

De asemenea, UNPR va continua să militeze pentru drepturile pensionarilor, cu care are încheiate protocoale de colaborare, dar şi pentru cele ale tinerilor, în sprijinul cărora propunem proiectul Primul loc de muncă, proiect ce a trecut de Senat şi suntem convinşi că va trece şi de Camera Deputaţilor.