consiliul local ploiesti

Pentru a patra oară, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Ploiești, va fi figura pe ordinea de zi proiectul legat de validarea unui consilier din partea PP-DD, partid care, la finele anului trecut a fuzionat cu UNPR.

 

La ultimele ședințe, proiectul prn care era nominalizat Gheorghe Cucu, nu a mai fost supus la vot, pe motiv că sunt necesare completări și lămuriri suplimentare pe această temă. În ciuda alianței care a funcționat la Ploiești până în urmă cu câteva luni (PSD - ALDE - UNPR, se pare că marea familie s-a cam destrămat. Nu de alta, dar inclusiv consilieri PSD nu au fost de acord cu nominalizarea lui Gheorghe Cucu, următorul pe lista suplimentară a PP-DD de la alegerile din 2012.

De fapt, problema este cu totul alta. PSD, care are numai opt consilieri, se teme ca nu va putea să mai formeze majoritatea simplă alături de ALDE, lucru care ar putea să aducă în CL un vor indecis (13 la 13), în cazul în care UNPR s-ar gândi să se alăture celor 12 consilieri de la PNL. Iar jocul ăsta de-a validarea a mai existat la Ploiești.

 

În fine, dacă nici astăzi nu va fi validat consilierul, UNPR susține că va acționa, în consecință, conform legii.