În perspectiva alegerilor locale și parlamentare din acest an, observatorulph.ro inaugurează astăzi o serie de interviuri cu oamenii politici din Prahova. Și, pentru că aseară biroul permanent reunit al PNL Prahova a votat ca senatorul Iulian Dumitrescu să fie candidatul liberalilor la președinția Consiliului Județean Prahova, observatorulphro publică un interviu cu deputatul George Ionescu, co-președintele PNL Prahova. Acesta a explicat de ce s-a retras din cursa internă pentru desemnarea candidatului la șefia județului. 

 

Reporter: Acum câteva luni, erați marele favorit din PNL Prahova pentru candidatura la președinția Consiliului Județean Prahova. Ce s-a întâmplat între timp?
George Ionescu: Așa cum am anunțat și într-o conferință de presă recentă, aș fi candidat la această funcție dacă se vota uninominal. Având în vedere că președintele Consiliului Județean va fi ales indirect am preferat să mă ocup mai mult de partea de organizare. În plus, era oarecum firesc să procedez așa: senatorul Volosevici, care vine din fostul PDL, a fost desemnat candidat la Primăria Ploiești, iar un reprezentant al vechiului PNL trebuia să fie candidat la consiliul județean. Oricum, toți facem parte din același partid, PNL, și ne așteaptă o campanie electorală dificilă.
Reporter: Ce rol veți avea în PNL Prahova în perspectiva alegerilor locale din iunie?
George Ionescu: Biroul permanent al organizației Prahova m-a desemnat să fiu șeful de campanie, cu atribuții sporite pentru alegerile locale din 2016. Asta înseamnă că voi stabili și voi conduce strategia și acțiunile de campanie la nivelul județului. Target-ul PNL Prahova este câștigarea alegerilor locale. Asta înseamnă șefia consiliului județean, Primăria Ploiești, Primăria Câmpina, marile orașe și cât mai multe comune. Sunt convins că PNL va avea după alegeri cel mai mare număr de primari, consilieri locali și județeni în Prahova. 
Reporter: Nu a fost o lovitură de imagine pentru dumneavoastră și PNL Prahova impunerea de la București a unui co-președinte în persoana senatorului Iulian Dumitrescu?
George Ionescu: Este complet fals! Domnul Dumitrescu este prahovean de-al nostru, care a fost ales senator la Călărași în 2012, dar care vrea să demonstreze că poate reconstrui Prahova. Este un om tânăr, care face parte din noul val de politicieni și va avea parte de sprijinul meu necondiționat în câștigarea alegerilor. Am spus-o atât la ședințele de partid, cât și public: îl susțin!
Reporter: Dacă veți face tandem cu senatorul Dumitrescu pentru alegerile din Prahova înseamnă că veți renunța la funcțiile deținute în structura centrală a PNL?
George Ionescu: Cei care mă cunosc știu că nu mă feresc de muncă, mai ales de cea de partid. Eu sunt vicepreședinte al PNL și mă voi ocupa în continuare de cele șapte județe care fac parte din zona Sud Muntenia. Chiar ieri am participat la o întâlnire cu președinții organizațiilor județene ale PNL unde am discutat inclusiv despre desemnarea candidaților la primăriile reședință de județ. Așadar, merg mai departe pe toate fronturile..
Reporter: Ce mesaj le adresați adversarilor politici, în special celor de la PSD?
George Ionescu: Spre deosebire de alegerile trecute, sper ca în 2016 să dăm dovadă cu toții de maturitate politică și să derulăm o campanie electorală decentă. PNL va alege să reconstruiască Ploieștiul și Prahova.