psd ploiesti

Ședința are loc la PSD Ploiești, începând cu ora 17.30, iar subiectele de pe ordinea de zi sunt mai mult decât aprinse. Practic, PSD Ploiești se reunește pentru a lua în discuție cererea mai multor consilieri locali și membrii de partid prin care se propune ca actualul primar interimar să fie candidatul la primărie la alegerile din 2016, în ciuda faptului că săptămâna trecută a fost desemnat un alt candidat: senatorul PSD Daniel Savu. Nici în legătură cu viitorii viceprimari ai Ploieștiului lucrurile nu sunt lămurite.

Doar o săptămână a trecut de când PSD Prahova anunța că și-au desemnat candidatul la Primăria Ploiești, în persoana senatorului Daniel Savu, candidatură care urma să fie transmisă la Biroul Național. Iar la acea dată au fost strângeri de mâini, îmbrățișări și chiar mulți și-au exprimat susținerea pentru Savu. A doua zi, a început războiul, în sensul că membrii din PSD Ploiești anunțau că se strâng semnături pentru desemnarea unui alt candidat. Astăzi, primarul interimar al Ploieștiului, social-democratul Cristian Ganea, a anunțat că „dacă partidul mi-o va cere, voi candida la Primăria Ploiești”.

Cât privește propunerile de viceprimari, lucrurile sunt un pic mai complicate. După ce săptămâna trecută ALDE a anunțat că vrea să decongestioneze criza de la Ploiești, prin nominalizarea consilierului local George Pană, astăzi președintele PSD Ploiești, Cristian Ganea, primar interimar al Ploieștiului, a lansat o nouă ipoteză.

„Din punctul meu de vedere ambele variante propuse de PSD sunt bune, atât consilierul Marcian Cosma, cât și Ursu Răzvan”, a susținut Cristian Ganea, lăsând să se înțeleagă că social-democrații țintesc pentru ocuparea ambelor posturi de viceprimar rămase vacante. Cum rămâne însă cu ALDE, care vrea să salveze Ploieștiul? Greu de spus. Ședința din această seară ar urma să lămurească totul.