Conducerea lărgită a PSD se va reuni, la mijlocul săptămânii viitoare, să bată în cuie politica de alianțe pentru 2016, principalul subiect fiind avantajele și dezavantajele unei liste comune cu UNPR la alegerile locale. Negocierile finale se poartă între Gabriel Oprea și Liviu Dragnea. Cei doi ar avea pe masă un draft de protocol însă niciunul nu este mulțumit de pretențiile celuilalt.

 

Surse din PSD ne-au explicat că în acest moment sunt 3 mari soluții care se discută în partid. În ciuda faptului ca PSD-iștii doresc sa mearga separat in alegeri, exista si riscul major al izolarii partidului, ne-au relatat surse social-democrat.

Varianta 1. PSD și UNPR merg pe liste comune și la alegerile locale și la alegerile parlamentare. Varianta este dorita de UNPR cu conditia sa nu primeasca o oferta umilitoare din partea social-democratilor.

Varianta 2. PSD si UNRP intra singure in alegerile locale. Dupa afisarea rezultatelor se va discuta, in lumina noilor mutari de pe scena politica, strategia pentru alegerile parlamentare. Momentan pare o varianta serioasa luata in calcul in PSD si este o varianta pentru care se pregateste si UNPR.

 

Varianta 3. PSD si UNPR participa pe liste comune dar in anumite judete vor avea candidati diferiti la unele primarii. Este o solutie de compromis pentru a elibera oala cu presiuni din anumite judete in care pesediștii și uneperiștii nu se înțeleg.
stiripesurse.ro