viceprimari ploiesti nominalizari

De mai bine de două sptămâni discuțiile pe tema nominalizării viitorilor viceprimari ai Ploieștiului sunt subiectul cel mai aprins discutat pe holurile Palatului Administrativ. La ultima întâlnire, însă nu s-a picat la pace, liberalii opunându-se sub orice formă propunerilor venite din partea social - democraților.

 

Problema legată de validarea celor doi viceprimari de la Ploiești trebuia să fie lămurită încă de la penultima ședință a Consiliului Local Ploiești, când social-democrații susțineau că au găsit soluția, prin nominalizarea lui Răzvan Ursu și a lui Marcian Cosma. Lucrurile n-au stat așa, pentru că proiectele nu au trecut din lipsă de cvorum. Liberalii au refuzat să voteze, iar la acea dată consilierii ALDE nu au fost în sală.

La ultima ședință, proiectele au fost retrase de pe ordinea de zi, chiar dacă social-democrații anunțaseră că s-a bătut palma pentru nominalizarea lui George Pană (ALDE) și a lui Răzvan Ursu (PSD).

 

Anul 2016 a început cu o nouă dilemă, cu atât mai mult cu cât la ultima întâlnire, liberalii au susținut că se vor abține la vot în cazul celor două proiecte și că nu vor fi de acord cu nicio nominalizare. Mai mult, au refuzat din start propunerea venită din partea lui Cristian Ganea ca unul dintre viceprimari să fie de la PNL. 

Singura speranță stă în ședința ALDE, programată pe 14 ianuarie. Pe ordinea de zi a Biroului Politic ALDE se află și o analiză pe tema modului în care Iulian Teodorescu, fostul primar interimar, a fost îndepărtat de la conducerea Executivului. Reamintim faptul că anul trecut, consilierul Iulian Teodorescu a făcut o plângere prealabilă către Consiliul Local Ploiești. Prin urmare, lucrurile sunt încă încurcate.

„Nu s-a picat la pace”, a anunțat astăzi Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieștiului, care a recunoscut însă că, săptămâna viitoare, pe ordinea de zi, figurează proiectul legat de validarea viceprimarilor.