pnl prahova candidatura

Poaspăt instalat în funcția de co-președinte interimar al PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, ales parlamentar în Circumscripţia electorală nr.12 Călăraşi, și-a anunțat astăzi, la Sinaia, intenția de a candidada în interiorul partidului în cursa pentru nominalizarea la funcția de președinte al CJ Prahova, la alegerile locale din acest an. Reamintim faptul că, de anul acesta, numirea pe funcția de președinte al CJ, potrivit legii, se obține cu majoritate simplă a consilierilor județeni.

 

Deși anunțul trebuia să fie o surpriză pentru conferința anunțată miercuri, în prezența co-președintelui liberalilor, Alina Gheorghiu, proaspăt numit în funcția de co-președinte interimar al filialei județene de la Prahova, Iulian Dumitrescu a susținut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă organizată la Sinaia, că intenționează să obțină anul acesta funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova.

Pe 18 ianuarie, Biroul Permanent Național ar urma să analizeze prima tranșă de validări pentru candidaturile la funcțiile de primar de reședință de județ și de candidați la șefia Consiliilor Județene, BPM urmând să se reunească pe aceeași temă  pe 8 februarie.

Momentan, la Prahova nu a fost încheiat procesul de validare al candidaților în Biroul Județean, urmând ca această validare să se realizeze cât mai grabnic.

 

Cât privește candidatura lui Iulian Dumitrescu, ales senator  la alegerile din 2012 în colegiul uninominal 2 din Circumscripţia electorală nr.12 Călăraşi, acesta susține că ar avea ceva legături cu Prahova, pe motiv că s-a născut la Vălenii de Munte și a terminat liceul la Colegiul Național I.L. Caragiale. Dumitrescu a recunoscut însă că locuiește în București.