negocieri palatul administrativ

De două zile, în Palatul Administrativ, se vorbește numai despre negocierile pe care PSD le are astfel încât să-și formeze majoritatea în Consiliul Local pentru numirea viceprimarilor social-democrați.

Nominalizați pentru aceste funcții sunt Răzvan Ursu și Marcian Cosma, care în ultimele zile au bătătorit drumul mai des către Palatul Administrativ. Iar dacă vă închipuiți că social-democrații vor primi pe „tavă” cele două mandate vă înșelați amarnic.

Surse din administrația locală susțin că la scurt timp după schimbarea lui Iulian Teodorescu din funcția de primar interimar deja pretențiile au început să crească din partea formațiunilor politice care nu au reprezentare la nivelul Executivului. Iar în acest moment, prin numirea primarului interimar Cristian Ganea, numai PSD poate spune că are reprezentare la nivelul Primăriei Ploiești.

Cârcotașii vorbesc de faptul că Adrian Lupu, consilier local ALDE, și-ar fi exprimat de exemplu dorința de a „candida” la funcția de manager al Spitalului Județean Ploiești, iar aceasta nu este singura doleanță venită din partea formațiunii politice. Discuțiile vizează și rămânerea în funcție a celor doi directori ALDE, de la SC Hale și Piețe și de la SGU Ploiești, în speță Emanuel Ilie și Ovidiu Negulescu. În cazul în care doleanțele ar fi acceptate, acest lucru ar crea premisele unei majorități simple în Consiliul Local, suficient ca ambele proiecte legate de numirea viceprimarilor să treacă.

Culmea este că ALDE a anunțat că va intra în Opoziție, numai că în continuare directorii desemnați de formațiunile politice nu au mimat niciun gest că își vor da demisiile. În plus, în continuare ALDE are reprezentanți în Consiliile de Administrație și în AGA.

În fine, să nu vă gândiți că liberalii sunt ușă de biserică. În nenumărate rânduri aceștia au acuzat administrația că nu au permis ca aleșii locali PNL să reprezente Consiliul Local în Adunările Generale a Acționarilor de la societățile și regiile din subordinea CL Ploiești.

Să nu uităm de exemplu că, în urmă cu doar câteva săptămâni, au fost desemnați noi membrii AGA la SGU Ploiești. Niciunul nu este liberal. Din componență fac parte social-democrații Robert Vîscan, Marilena Stanciu, Sanda Dragulea, Radu Socoleanu și co-președintele ALDE Prahova, George Pană.