social-democratii au pierdut majoritatea in Consiliul Local

Vremuri grele pentru social-democrații din Consiliul Local Ploiești. Deși PSD a recâștigat șefia Primăriei Ploiești, prin numirea primarului interimar, în Consiliul Local nu mai dețin majoritatea.

 

Totul a început în momentul în care a încetat mandatul de viceprimar cu atribuții de primar al lui Iulian Teodorescu. La scurt timp, conducerea ALDE Prahova a anunțat că în Consiliul Local reprezentanții formațiunii politice trec în opoziție. Așa că, în noile condiții, zicala „buturuga mică răstoarnă carul mare” se aplică perfect.

În ciuda faptului că noul primar Cristian Ganea a fost votat la ședința trecută, lăsându-se să se înțeleagă că PSD se bucură de votul unor liberali, ei bine, ieri, lucrurile au fost cu toul altfel. Consilierii PNL au anunțat că nu vor vota cele două proiecte spre suprinderea PSD-ului care se aștepta să aibă sprijin în Consiliul Local, având în vedere votul prin care Cristian Ganea a fost validat viceprimar cu atribuții de primar.

Citește și: Ploieştiul rămâne în continuare fără viceprimari! Jocuri de culise la Consiliul Local

Absența consilierilor locali ALDE (Iulian Teodorescu, Adrian Lupu, Valentin Mateescu și George Pană), dar și anunțul liberalilor că nu vor vota propunerile legate de validarea mandatelor viitorilor viceprimari, a arătat că PSD nu mai deține majoritatea în Consiliul Local, în ciuda faptului că Paul Palaș, încă ales local PNL, a anunțat că va susține proiectele.

 

Astfel, PSD nu a reușit să treacă cele două proiecte legate de validarea viceprimarilor, inițiative care aveau nevoie de majoritate simplă, iar suspansul a crescut și mai mult când numeroase rectificări de buget nu au trecut la vot

Iată cum arată componenta Consiliului Local Ploiești:

Aleșii PSD

 

BAZAVAN IOLANDA - PSD

BOTEZ GEORGE SORIN NICULAE - PSD

COSMA MARCIAN - PSD

 

ROBERT VĂSCAN

DRAGULEA SANDA - PSD

MINEA CONSTANTIN GABRIEL - PSD

RĂZVAN URSU

POPA CONSTANTIN - PSD

STANCIU MARILENA - PSD

 

Aleșii PNL

SIRBU SIMION GHEORGHE - PNL

BAZAVAN LARISA - PNL

BOLOCAN IULIAN - PNL

ENACHE CRISTINA ANA-MARIA - PNL

SERBAN GETA - PNL

DRAGUSIN PAULICA - PNL

DUMITRU CRISTIAN - PNL

IONESCU IONUT CRISTIAN - PNL

POPA GHEORGHE - PNL

SUGA NICOLAE - PNL

 

Aleșii ALDE

IULIAN TEODORESCU

LUPU ADRIAN GELU

MATEESCU RADU VALENTIN

PANA GEORGE -

 

PALAS ALEXANDRU PAUL - PNL - a votat cu PSD

SOCOLEANU MARCEL RADU - INDEPENDENT - a votat alături de aleșii PNL