Deși ar trebui să se ocupe de dezbateri privind proiectul de Buget pe anul 2016, parlamentarii adoptă astăzi pensiile speciale pentru parlamentari și resping cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis privind sumele forfetare în valoare de 1.400 de lei pentru a se plimba prin circumscripții.
 

 

Parlamentarii au votat din nou pensiile speciale, după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis spre Parlament proiectul de lege. Deputații și Senatorii au adoptat-o din nou cu 300 de voturi pentru, 8 abtineri si 2 impotriva. Potrivit noului proiect votat astăzi în plenul reunit, de pensii speciale vor beneficia parlamentarii care au minimum un mandat în Parlament și care nu au fost condamnați definiti pentru luare sau dare de mită ori evaziune fiscală.

Parlamentarii nu vor mai beneficia de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, iar, în schimb, să primească o sumă forfetară de 1.400 lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport, potrivit unei modificări adoptate astăzi în plenul reunit al celor două camere. Aleșii au respins astfel cererea de reexaminare formulată de președintele Klaus Iohannis. Suma asigura plata pentru pentru peste 250 de litri de benzină, în fiecare lună. O cantitate de combustibil foarte mare, care s-ar consuma dacă în fiecare lună, fiecare parlamentar, ar străbate aproape toată Europa cu maşina.
sursa: evz.ro