consiliul local ploiesti

De aproabe două săptămâni în Palatul Administrativ se vorbește doar de eminenta încetare a mandatului de viceprimar a lui Iulian Teodorescu și, implicit, de pierderea atribuțiilor de primar. Iar primul semn a fost în momentul în care holul din fața biroului lui Teodorescu, subit, nu a mai fost aglomerat.

 

Tot timpul aici era aglomerație. Directori din primărie, consilieri locali... Cu toți aveau o problemă urgentă. Mai nou însă, toată lumea în momentul în care iese din lift la etajul al III-lea parcurge holul lung spre biroul vicelui Cristian Ganea, persoană despre care se spune că ar prelua atribuțiile de primar. Iar de aci lucrurile se complică.

Oficial, președintele PSD Ploiești, Cristian Ganea, viceprimarul social-democrat, susține că în Coaliție lucrurile merg bine. Același lucru îl afirmă și președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, vicepreședintele CJ Prahova. „Ne-am întâlnit astăzi la 10.00, în cadrul Coaliției și rămâne așa cum am mai spus. Coaliția funcționează”, a declarat Toader pentru observatorulph.ro.

Singurii care mai cred într-o schimbare, prin încetarea mandatului lui Teodorescu, sunt liberalii care au fundamentat proiectul de Consiliu Local, dar și câțiva social-democrați, care nu înțeleg cum e treaba cu această Coaliție.

 

Cert este că mâine, spun cu toții, votul pentru încetarea mandatului lui Teodorescu este secret. Pentru ca proiectul să fie aprobat este nevoie de două treimi de voturi, iar liberalii oricum vor beneficia de un vot clar, având în vedere că Radu Socoleanu, consilierul independent, a criticat în termeni duri actuala situație a Ploieștiului.

Pe de altă parte însă, ruperea Coaliției ar putea să schimbe majoritățile nu doar la Consiliul Local, ci și la Consiliul Județean Prahova, lucru care nu este dorit de nimeni.

De ultimă oră ar fi însă și faptul voci din PSD susțin că nici Iolanda Băzăvan nu ar mai rămâne viceprimar al Ploieștiului, în contextul în care primele divergențe de opinii au apărut la ultima ședință a Consiliului Local Ploiești.