Consilierii PNL au depus un proiect care va fi dezbătut la ședința din 15 decembrie a Consiliului Local Ploiești privind demiterea din funcția de primar interimar a viceprimarului Iulian Teodorescu. În lipsa unei reacții ferme, de susținere a lui Teodorescu, așa cum prevede procotolul PSD-ALDE-UNPR, conducerea PSD Ploiești face ședințe în urma cărora se programează alte ședințe. În acest context, soarta lui Teodorescu de primar interimar pare pecetluită: va fi demis. 

Potrivit proiectului, liberalii cer ca Teodorescu să-şi piardă calitatea de viceprimar şi, implicit atribuţiile de primar. În expunerea de motive, însuşită de toţi consilierii locali liberali, se precizează că se intenţionează declararea vacantă a funcţiei de viceprimar a lui Iulian Teodorescu.

„Schimbarea unui viceprimar nu este o sancţiune, ci o măsură administrativă. Motivăm propunerea schimbării din funcţia de viceprimar a domnului Iulian Liviu Teodorescu, generată de o necesitate obiectivă, prin următoarele considerente sintetic prezentate: Jurământul de a face cu bună-credinţă tot ceea ce stă în puterile şi priceperea sa pentru binele locuitorilor municipiului Ploieşti nu şi-a găsit în mod corespunzător transpunerea în practică; În timp, a devenit evident şi, în unele cazuri, de notorietate publică faptul că domnul viceprimar nu a reuşit îmbunătăţirea stării de fapt nici după preluarea atribuţiilor de primar în martie 2015, aspecte ale activităţii fiind prompt criticate în spaţiul public; Modul de abordare a problematicii în virtutea calităţii avute, de viceprimar, respectiv de viceprimar cu atribuţii de primar, s-a dovedit  a avea o slabă eficienţă, continuând să apară situaţii necorespunzătoare pe linia serviciilor publice asigurate cetăţenilor, a funcţionării unor instituţii, a realizării lucrărilor publice; S-a conturat, prin situaţia existentă, creată în timp, că nu dispune de capacitatea organizatorică - sau nu şi-a folosit-o adecvat, ceea ce ar fi chiar mai grav – de a exercita prerogativele date de lege şi/sau delegate, la nivelul presupus de un municipiu precum Ploieştiul”, se arată în expunerea de motive.

În loc să-l susțină necondiționat pe Teodorescu, așa cum prevede protocolul coaliției PSD-ALDE-UNPR din Prahova, respectiv, Ploiești, conducerea organizației munciipale a PSD s-a întrunit într-o ședință fără să ia o decizie. "Nu am luat încă o decizie privind proiectul PNL de demitere a primarului interimar. Vor mai fi ședințe atât la PSD Prahova, cât și în cadrul coaliției cu ALDE săptămâna viitoare" a declarat pentru observatorulph.ro, Cristian Ganea, președintele PSD Ploiești și viceprimar al orașului. 

Ganea ar putea să-i ia locul lui Teodorescu în postul de primar interimar al Ploieștiului, având în vedere că liberalii au anunțat public că nu sunt interesați să conducă orașul până la alegerile din iunie 2016.

Întrebat astăzi de ziariști dacă proiectul PNL de demitere a lui Teodorescu va fi votat pe 15 decembrie, Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a spus doar că va funcționa coaliția cu ALDE.