Claudiu Florică, afaceristul acuzat de DNA că ar fi dat șpagă politicenilor în dosarul „Microsoft”, a povestit la Înalta Curte de Justiție cum primeau mita de la el Dorin Cocoș, Gabriel Sandu (fost ministru al Comunicațiilor) și Gheorghe Ștefan (fost primar din Piatra Neamț), pentru reînnoirea licențelor IT.
 

 

„În momentul în care am aflat volumul aproximativ al licențelor Microsoft, în jur de 90 de milioane de euro, eu am avansat către cei trei inculpați propunerea ca aceștia să primească 16-17 milioane de euro, suma pe care eu am considerat-o ca fiind rezonabilă pentru acest proiect și acea perioada”, a declarat Claudiu Florica, ieri, în fața judecătorilor de la Instanța Supremă.

În cauza dosarului „Microsoft”, Sandu și Cocoș și-au recunoscut deja vina. Singurul care continuă să se declare nevinovat este Gheorghe Ștefan.


Dorin Cocoș și Gabriel Sandu au recunoscut acuzațiile procurorilor DNA, doar Ștefan le neagă


Unul dintre judecătorii de ședință l-a întrebat pe Florică ce au răspuns Cocoș, Sandu și Ștefan în momentul când li s-a propus șpaga de 16-17 milioane de euro.

„După prima întâlnire pe care am avut-o, întâlnirile cu aceștia au fost fie cu toți trei sau câte doi, fie cu fiecare în parte. Discuțiile erau despre bani, despre c o m i s i o n , despre banii care urmau să-i primească”, a fost răspunsul lui Florică.

Pe mine nu m-a interesat niciun moment cum își împărțeau banii”, a adăugat acesta.

Suma ce avea să o primească Ștefan era de patru milioane de euro, care urma să ajungă la el prin intermediul unei firme a lui Decebal Drăghici, a mai explicat Florică. „Cu Ștefan cred că am purtat discuții mai mult procedurale. Arăt încă o dată că pentru mine relația celor trei - Cocoș, Sandu și Ștefan - era suficientă să-mi asigure garanția și faptul că intermediarul era Decebal Draghici, pe care-l știam”, a mai declarat afaceristul.
sursa: evz.ro