Jurnaliștii de la ziarul Puterea din Constanța au reușit să înregistreze ședința organizației locale a PNL, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute. Unele pasaje sunt halucinante, dar și extrem de haioase în același timp. Co-președintele PNL Constanța, Gheorghe Dragomir, era exasperat de criteriile de integritate și Listele Negre (cu cei care le încalcă) realizate de Societatea Academică din România (SAR). Acest lucru l-a enervat pe senatorul Puiu Hașotti. ”Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi?”, a exclamat Hașotti.

„S-ar putea să fim nevoiți să ținem cont de fiecare literă și fiecare punct din aceste criterii, pentru că doamna Mungiu-Pippidi a primit un milion și jumătate de dolari de la instituțiile din SUA care finanțează astfel de acțiuni, pentru a face monitorizarea fiecărui candidat, până la ultima comună din România”, a spus Gheorghe Dragomir, co-președintele PNL Constanța.

”Cine hotărăște? Partidul? Sau doamna Pippidi? (…) La primul punct (lustrația – n.r.): o să controleze mii de candidaturi? Să vadă dacă consilierii au fost colaboratori ai Securității? Hotărăște partidul? Sau doamna Pippidi?”, a exclamat Hașotti.

Discuțiile nu s-au rezumat însă doar la atât, liberalii constănțeni încercând să schimbe criteriile de integritate trimise de la organizația centrală, dar și aducând în discuție modul în care acestea ar putea fi eludate (cum e divorțul celor candidează și care și-au angajat soțul sau soția!).

Mai multe detalii, inclusiv înregistrări audio din acestă ședință halucinantă pe Puterea (aici).

România Curată ține să le transmită cititorilor că sumele vehiculate în ședința PNL de la Contanța pentru programele SAR de monitorizare a alegerilor nu au nicio legătură cu realitatea, iar finanțatorii proiectelor sunt menționați pe site-urile SAR și România Curată. Oricum, realizarea Listelor Negre se bazează în cea mai mare măsură pe voluntariat.

Le transmitem însă atât candidaților liberali, cât și celorlalți candidați, că vor avea parte de Liste Negre și la alegerile din 2016. Iar domnul Hașotti să nu se culce pe o ureche pe motiv că ar fi ”imposibil de verificat”. Numărul voluntarilor SAR și România Curată e cu mult mai mare decât în ultimii ani și, mai mult ca sigur, până în momentul anunțării listelor cu candidați vor fi mult mai mulți. Și dacă se va întâmpla cumva să nu vă putem  monitoriza chiar pe toți, vă garantăm că nu veți ști pe cine verificăm.
sursa: romaniacurata.ro