Prahoveanul Mirel Palada a fost dat afară din Guvern. El a fost purtător de cuvânt și consilier al fostului premier Victor Pota.

Fostul purtător de cuvânt al Guvernului condus de Victor Ponta, sociologul Mirel Palada, care ocupa în ultima perioadă o funcţie de consilier de stat şi conducea Direcţia de Strategii Guvernamentale, a mai rămas în funcţie timp de aproape o lună după ce Ponta şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru, pe 4 noiembrie.

Decizia de eliberare a lui Palada din funcţia de consilier de stat la Guvern a apărut joi seară în Monitorul Oficial. De asemenea, din aparatul consilierilor Cancelariei primului-ministru a plecat şi fostul şef al SIE, liberalul Teodor Meleşcanu, eliberat însă la cerere din funcţie (cerere depusă pe 2 decembrie, conform Monitorului Oficial).

Mirel Palada a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului condus de Victor Ponta până în septembrie 2014, timp de un an. Premierul Victor Ponta a renunţat la serviciile de purtător de cuvânt ale lui Mirel Palada, care a rămas însă consilier pentru strategii guvernamentale, după ce acesta postase pe pagina sa de Facebook un mesaj jignitor la adresa unui jurnalist gândul: „Cum apare câte un subiect politic care învârtoşează spiritul bejboinic în opinanţi, de zici că-i catastrofă şi dezastru mondial, cum mai scot capul câte doi-trei-zece-douăzeci, depinde de intensitatea subiectului, de bezmetici acoperiţi de pe lista mea care îşi fac seppuku comunicaţional şi trântesc cu cuvintele anti-guvernamentale în baltă propagandistică la mine pe wall. Şi uite aşa mai frigem nişte purceluşi anti-guvernamentali la proţap şi le dăm block şi mai bem o bere în cinstea sufletelor răposaţilor care nu mai este. În seara asta era unul care acum era reporter la Gândul, iar inainte fusese la Hotnews, şi care făcea clăbuci cu spume la mine pe pagină. Ce plăcere să-l execut electric! Câta îndemânare am să omor prin blocare ziariştii obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoşilor, nici nu ştiţi câtă plăcere îmi provocaţi”.

Conform celei mai recente declaraţii de avere a lui Mirel Palada, salariul său la Guvern era de aproape 4.700 de lei brut, adică peste 3.200 de lei net.
sursa: gandul.info

 

 

Politic
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Ponta dezlănţuit în miez de noapte, chiar de ziua lui

Se scot săbiile între cei care, până mai ieri, erau în aceeaşi barcă. Speriat de consecinţe, liderul PSD, Liviu Dragnea, îl acuză pe Victor Ponta că a stat cu mâna pe sus şi s-a cerut la DNA, pentru a-l...