Senatorul

Senatorul PC, Cristiana Anghel, a declarat la Realitatea Tv, că proiectul de lege pentru grațierea pedepselor de până la 2 ani, nu îl poate include pe Dan Voiculescu, întrucât faptele de corupție nu intră la infracținile care prevăd grațierea, în proiectul său, chiar dacă acesta se încadrează la pragul vârstei, întrucât are peste 61 de ani. 

Întrebată dacă proiectul de lege îl include și pe Dan Voiculescu, Anghel a replicat:

”Asa cum spuneti dvs este o initiativa depusa in iunie, mai mult decat atat nu intra coruptia, recidiva.(...)Apoi, daca se propune o initiava legislaivă  nu inseamnă că se si aprobă. Nu, doamnă, este pedeapsă 10 ani chiar nu se incadreaza nu stimata doamna dl voiculescu e condamnat la 10 ani îmi aratați unde în lege  in lege unde scrie. Nu doamnă trebuie sa intruneasca toate conditiile unde scrie pedeapsa si la coruptie la care e condamnat dumnealui lasati-l sa stea linistit acolo unde sta. Este pentru oamenii care au gresit o data in viata. În 2002 s-a mai facut o gratiera initiate de nastase 80 la suta dintre cei gratiati nu s-au intors in puscarie pt ca au inteles că au greșit. Nu stiu ca nu sunt membra PSD, domnul Paun are dreptul sa initieze un proiect de lege”, a susținut aceasta.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

 Ce conține PROIECTUL 

Senatoarea PC Cristiana Anghel a iniţat un proiect de lege, depus pe 13 iunie la Senat, care prevede graţierea pedepselor cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, excepţie făcând persoanele care au săvârşit infracţiuni precum omor, lovituri sau vătămări cauzatoare de moarte, act sexual cu minor.

Potrivit proiectului, se graţiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la doi ani inclusiv, pedepsele complementare ale acestora, precum şi pedepsele cu amenda, indiferent de modalitatea de executare a pedepsei închisorii dispusă de instanţă.

De asemenea, iniţiativa prevede că se graţiază cu o treime pedepsele cu închisoarea între 2 şi 5 ani inclusiv, cu o pătrime pedepsele cu închisoarea între 5 şi 8 ani inclusiv, o jumătate pedepsele aplicate persoanelor care au împlinit 60 de ani, femeilor gravide, persoanelor cu copii în întreţinere cu vârsta de până la 5 ani inclusiv, cu jumătate pedepsele aplicate persoanelor care, conform certificatului medical, sunt diagnosticate cu boli incurabile în fază terminală.

Rezidential 9 Mai
Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596 - doar text, foto și video.
De același autor
banner_sos_deces_300.jpg

harold_20939_451a4.jpg