- Publicitate -

Transformarea comunei Bătrâni: „Nu mă tem de judecata lumii” [FOTO]

Data:

Distribuie articolul:

În urma cu patru ani, prahovenii din comuna Bătrâni au ales „schimbarea” în ziua alegerilor locale, iar Florin Stoica a devenit primar cu peste 60% din voturile oamenilor. Din 2020 și până în prezent, comuna Bătrâni a intrat într-un amplu program de investiții, iar rezultatele eforturilor depuse de echipa aflată în slujba oamenilor nu au întârziat să apară.

- Publicitate -

Microbuz electric pentru elevi și o școală modernă, asfaltarea drumurilor comunale și construirea unui pod, de la zero, iluminat public LED, sunt doar o parte dintre reușitele administrației locale condusă de Florin Stoica, investiții care ar trebui să fie luate drept exemplu inclusiv de primarii orașelor din Prahova.

„Sunt un om simplu și sincer, care își recunoaște greșelile cu demnitate și care încearcă, pe cât posibil să nu le mai repete, să fie o învățătură” își începe Florin Stoica, edilul comunei Bătrâni și candidat pentru un nou mandat, interviul pe care ni l-a acordat.

În 2020, când a intrat în cursa electorală, a promis respect și transformarea comunei Bătrâni, dintr-una săracă într-una modernă, cu o infrastructură puternică, lucru ce i-a reușit.

„Sunt un om care iubește oamenii și care nu se crede mai important decât ceilalți. Un om care încearcă, pe cât posibil să-și ajute semenii. Iar acest lucru mi-a dat putere și am reușit să duc la bun sfârșit proiectele pe care le-am început. Nu a fost ușor, însă acum oamenii din comuna Bătrâni au o viață mai bună. Am asfaltat zeci de kilometri de drumuri locale prin programul Anghel Saligny, cel mai important fiind DC 34, drumul care străbate localitatea noastră, valoarea investiției fiind de 11 milioane de lei”, continuă Florin Stoica.

Totodată, în comuna Bătrâni a fost extinsă rețeaua electrică de joasă tensiune în punctul Slobozie, sistemul de iluminat public a fost modernizat, fiind instalate peste 330 de lămpi până în prezent, valoarea totală a proiectului fiind de peste 1 milion de lei.

- Publicitate -

În cei patru ani de mandat ai lui Florin Stoica, Primăria Bătrâni a eliberat 1500 de extrase de carte funciară, în urma lucrărilor ample de cadastrare efectuate. Proiectul este în derulare, iar comuna Bătrâni urmează să încheie noi contracte de finanțare cu Oficiul de Cadastru, astfel încât oamenii să intre în posesia titlurilor de proprietate în cel mai scurt timp.

„Voi respecta întotdeauna alegerile celorlalți, chiar daca mi-ar aduce durere, însă vă asigur că voi fi primarul tuturor și îmi voi face mereu timp pentru a asculta pe toată lumea. Mai ales când la mijloc va fi creșterea calității vieții în comuna mea”, a mai declarat Florin Stoica.

Pe lista proiectelor implementate în comuna Bătrâni, în ultimii patru ani, regăsim:

  • reabilitarea, extinderea și dotarea sediului primăriei,
  • restaurarea, consolidarea și punerea în valoare a monumentului Eroilor,
  • amenajarea locului de joacă de la grădinița din Bătrâni,
  • dotarea școlii din localitate cu mobilier nou și achiziția unui microbuz electric prin PNRR
  • susținerea tradițiilor locale prin promovarea ansamblului Perinița la numeroase evenimente

O investiție pe cât de majoră și necesară, pe atât de prost începută în 2013 a fost dusă la bun sfârșit. Este vorba de introducerea relei de alimentare cu apă, canalizare și construirea stației de epurare.

- Publicitate -

„Acesta a fost un proiect cu foarte multe probleme create de proasta întocmire și gestionare a sa de către fosta administrație. În 2022, pentru a avea credibilitate la AFM, sursa de finanțare a proiectului și a putea prelungii contactul de finanțare am fost nevoit sa schimb constructorul.

În urma unei examinării am realizat că documentele nu sunt în concordanță cu realitatea din teren. Am găsit lucrări decontate și neexecutate, lucrări executate defectuos, conducte îngropate fără a avea legătura între ele

Mai mult conductele de canalizare de pe străzile laterale nu erau racordate la rețeaua principală, iar conducta principală de canalizare, care ducea la stația de epurare a fost montată cu pantă inversă.

Toate aceste probleme ne-au costat timp și bani, însă am reușit să ducem la bun sfârșit această investiție.

În prezent, rețeaua de apă este finalizată și recepționată. Documentația a fost predată către Hidro Prahova în vederea preluării rețelei și furnizării apei”, a mai precizat Florin Stoica.

Bilanțul celor patru ani este încheiat de îndiguirea cursului de apă în punctul „Dispensar”, îndiguirea și consolidarea malului în punctul „Bărbuceanu”, amenajarea unei parcări în apropierea Bisericii Sfântul Nicolae, asfaltarea intrării în curtea lăcașului de cult și plantarea puieților de tuia la marginea drumurilor din comună.

„Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea acordată în acești patru ani, având speranța că veți alege la fel de înțelept ca în 2020!” transmite Florin Stoica locuitorilor din Bătrâni.

Distribuie articolul:

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

Exclusiv

UPDATE-Lista primarilor aleși în localitățile din Prahova. Rezultate alegeri locale 2024

Observatorul Prahovean a publicat în timp real rezultatele numărătorii...

Observatorul Prahovean, lider de audiență în ziua votului la alegerile locale 2024

Observatorul Prahovean a fost lider de audiență în Prahova...

Andrei Volosevici a pierdut Primăria Ploiești (surse)

Andrei Volosevici, actual primar al Ploieștiului, a pierdut alegerile...

Sinteza „realizărilor” primarului Andrei Volosevici, la final de mandat 2020-2024

La final de campanie electorală ne-am propus să prezentăm...

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -
- Publicitate -

Informații utile

Ce este promisiunea de vânzare-cumpărare a unui apartament

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Robin Mihai este triplu medaliat cu aur la Campionatul Mondial de Kempo IKF cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Ce ar fi sportul ploieștean fără implicarea oamenilor de...

Medicul Alin Scarlat explică puterea sentimentului de scop în viață

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

Ce are de gând cu Ploieștiul. Invitat Mihai Polițeanu, primarul ales [LIVE]

Mihai Polițeanu, primul primar independent care a fost ales...

Cum ar fi putut arăta Ploieștiul dacă primar era Cristian Stan de la Târgoviște [VIDEO]

În timp ce primarul Ploieștiului, Andrei Volosevici, invocă tot...
- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -